Znan je koledar tekmovanj pod okriljem OZS

ozsOdbojkarska zveza Slovenije je na svoji spletni strani objavila koledar tekmovanj za tekmovalno sezono 2014/2015.

Pokalni tekmovanji se tako pri moških kot pri ženskah pričneta 24. septembra 2014. Finalni turnir četverice je pri moških predviden za 10. – 11. januarja 2015. Ženski zaključni turnir za naslov pokalnih prvakinj OZS pa naj bi potekal teden dni kasneje.

V članskih ligah bodo boje najprej pričeli v 1. DOL. V obeh konkurencah bodo prve tekme 20. septembra 2014. Redni del se bo končal (moški bodo igrali tri srede, ženske le eno) 20. decembra 2014. Po premoru bodo ekipe v modri skupini za člane pričeli 17. januarja 2015. Modra skupina pri članicah in obe zeleni skupini pa se začneta 24. januarja 2015.

Prvi finalni tekmi v obeh konkurencah sta predvideni za 11. april 2015. Peti tekmi naj bi bili odigrani 25. aprila 2015. Pri dekletih je točen koledar še odvisen od morebitne uvrstitve kadetske reprezentance na evropsko prvenstvo.

2. DOL bo tekmovanje pričela skoraj mesec dni za 1. DOL, in sicer 18. oktobra 2014. Redni del lig se bo končal 21. marca, nato pa sledijo še razigravanja za popolnitve mest v posameznih ligah. Isti termini za tekme v rednem delu so predvideni v 3. DOL.

Pri mlajših kategorijah bodo svoj napredek morale prve pokazati mladinke, ki imajo 21. septembra 2014 planiran predkrog. Teden dni kasneje svoje tekmovanje začnejo še njihovi moški kolegi. Finalna turnirja v obeh konkurencah sta planirana konec januarja, in sicer 25. januarja 2015.

Deklice in dečki, ki s kvalifikacijami začnejo 27. septembra 2014, se bodo za naslov pomerili konec maja. 24. maja 2015 bosta znana oba nosilca naslovov.

Kadetinje in kadeti s turnirji pričnejo 5. oktobra 2014. Finalisti se bodo za naslov najboljših v kadetskih kategorijah udarili 31. maja 2015.

Najmlajši registrirani odbojkarji v konkurenci mini odbojke bodo prvi del tekmovanja pričeli 29. novembra. 30. maja 2015 pa bomo dobili najmlajše nosilce naslovov odbojkarskih prvakov v Sloveniji za tekmovalno sezono 2014/2015.

Deklice in dečki v konkurenci male odbojke imajo prvi turnir v sredini decembra. 13. december 2014 bo začetek njihovega boja za naslov, ki ga bodo zaključili 23. maja prihodnje leto.

Natančen koledar za tekmovalno sezono 2014/2015 si lahko ogledate na spletni strani Odbojkarske zveze Slovenije (tukaj)

Vsem igralkam in igralcem ter ostalim, ki aktivno sodelujete pri izvedbi tekmovanj, želimo veliko uspeha in užitkov v bojih za čim višje uvrstitve.