Velux EuroVolley 2013 (Evropsko prvenstvo za moške – Danska in Poljska)

Evropsko prvenstvo v odbojki za moške se je začelo. Slovenija bo nastopila v skupini C v mestu Herning (dvorana Jyske Bank Boxen), kjer si bodo nastop v četrtfinale poizkušale pridobiti še reprezentance Srbije, Finske in Nizozemske.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na prvenstvo prišla po dobre rezultate, vsaj tako izgleda iz izjav in priprav pred tem dogodkom. Preden so prispeli v Herning so v Hočah na prijateljskem pripravljalnem turnirju premagali reprezentanco Kanade (11. reprezentanco sveta) in Bolgarije (9. reprezentanco sveta), kasneje pa še dvakrat Belgijo. Talent in kvaliteta krasi slovensko izbrano vrsto, ki ne skriva apetitov po uspehih. Iz izjav reprezentantov je moč čutiti dobro povezanost znotraj ekipe, zato se nadejamo uspehov, ki jih je ta generacija zagotovo sposobna doseči.

 

velux2013Ostale skupine:

Skupina A (Odense – Danska): Danska, Italija, Belorusija, Belgija

Skupina B (Gdansk – Poljska): Poljska, Slovaška, Francija, Turčija

Skupina D (Gdynia – Poljska): Rusija, Bolgarija, Nemčija, Češka

 

 

 

 

 

Razpored tekem slovenske reprezentance:

Petek, 20.09.2013 ob 17:00  Slovenija : Srbija 3:1 (-20, 23, 22, 19)

Sobota, 21.09.2013 ob 18:00  Slovenija : Finska 1:3 (25, -23, -22, -21)

Nedelja, 22.09.2013 ob 15:00  Nizozemska : Slovenija 3:1 (-19, 19, 22, 23)

 

Rezultate lahko spremljate na  spletni strani CEVa (evropska odbojkarska zveza) ali na spletni strani Evropskega prvenstva VELUX EuroVolley 2013. Pravtako jih bomo mi sproti vnašali v ta prispevek.

 

APLIKACIJE z rezultati in novičkami v živo si lahko naložite za:

 

Kar 160 držav bo prenašalo prvenstvo stare celine, kar je rekord v zgodovini tega tekmovanja! Odbojka je zagotovo v vzponu in želimo si, da bi jo vzljubilo še več ljudi, sponzorji pa bi bili še radodarnejši.

Organizatorji so za evropsko prvenstvo pripravili napovednik in predstavitev odbojke v video izvedbi, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Sistem tekmovanja v nadaljevanju:

Playoff1: 2. iz skupine A : 3. iz skupine C

Playoff2: 2. iz skupine C : 3. iz skupine A

Playoff3: 2. iz skupine B : 3. iz skupine D

Playoff4: 2. iz skupine D : 3. iz skupine B

Četrta reprezentanca vsake skupine odhaja domov.

 

Našim fantom želimo veliko uspeha!

Dodano: Slovenska reprezentanca je po skupinskem delu nesrečno končala na zadnjem mestu v skupini in se poslovila od nadaljnjih bojev za višja mesta. Kljub temu je vredno spremljati ostale tekme, saj je letošnje prvenstvo že prineslo nekaj presenečenj in lepih akcij.

 

1016 ogledov skupaj 2 ogledov danes