V nedeljo zaključen drugi krog kvalifikacij za Poljsko in Italijo 2014

mqs2V nedeljo sta se na Nizozemskem (moški) in v Izraelu (ženske) zaključila kvalifikacijska turnirja za svetovni prvenstvi na Poljskem in v Italiji. 

Pri moških so si pravico udeležbe v tretjem, zadnjem krogu kvalifikacij za uvrstitev na zaključni turnir na Poljskem priborile reprezentance Ukrajine, Nizozemske in Belorusije. Tako se od nadaljevanja kvalifikacij poslavljajo Romunija, Švedska in Izrael.

Ukrajina 12 točk; Nizozemska 12; Belorusija 10; Romunija 4; Švedska 4; Izrael 3

 

Slovenska predstavnika CEV s sodniki na kvalifikacijaem turnirju na Nizozemskem
Slovenska predstavnika CEV s sodniki na kvalifikacijskem turnirju na Nizozemskem

Tekme so bile odigrane pod vodstvom delegata CEV g. Igorja Dolinška. Sodnike pa je na turnirju vodil sodniški delegat CEV g. Peter Končnik, član DOS Gorenjska.

 

V Izraelu so se za tri prosta mesta v tretjem krogu kvalifikacij borile ženske. Po petih tekmovalnih dneh so napredovale Madžarke 12 točk; Izraelke 12; Švicarke 9. Izpadle so Grčija 8; Latvija 2 in Črna Gora 2 točki.

Ravno v tednu, ko je potekal moški turnir, je bil na Nizozemskem v organizaciji Olimpijskega komiteja teden sodnikov. Z njim so opozorili na vlogo sodnikov, ki ravno tako namenjajo veliko svojega prostega časa, da lahko tekmovanja potekajo nemoteno.  Tako so v soboto vsi kapetani ekip pred tekmami sodnikom izročili priložnostno darilo v znak spoštovanja.

Igralci so se s priložnostnimi darili zahvalili sodnikom za njihovo delo na tekmah. Na sliki kapetan Romunije in švicarski sodnik Wolf. vir: www.cev.lu
Igralci so se s priložnostnimi darili zahvalili sodnikom za njihovo delo na tekmah. Na sliki kapetan Romunije in švicarski sodnik Wolf.
vir: www.cev.lu

 

778 ogledov skupaj 4 ogledov danes