V končnici CEV lige prvakov trije Slovenci

V naslednjem tednu se bo v ženskem delu tekmovanja CEV Lige prvakinj odločilo, katere ekipe se bodo pridružile organizatorju CSM Volei Alba Blaj v Bukarešti na zaključnem turnirju četverice.

V ženskem delu so bile že odigrane prve tekme končnice 6. Na tekmi v Zurichu je bil v vlogi sodniškega delegata član DOS Gorenjska Peter Končnik. To vlogo je opravljal na tekmi med Volerom in VakifBanko iz Istanbula. Gostje so bile uspešnejše s 3:0. Tekmo sta pod budnim očesom Končnika sodila Roy Goren (Izrael) in Sandro La Micela (Italija).

V moškem delu končnice CEV Lige prvakov so ekipe odigrale končnico 12. V naslednjem tednu pa jih čakajo še dvoboji v končnici 6.

Kar dva slovenska sodnika sta bila udeležena kot delivca pravice na tekmah končnice 12. Sanja Miklošič je skupaj z prvim sodnikom Danielom Rapisardo (Italija) sodila poljski derbi med Jastrzebskim in Zakso Kozle. Gostje so bili uspešnejši s 3:1. Zadnji niz se je končal s 35:33. Zaksa je zmagala tudi v povratni tekmi in se bo za mesto v Kazanu pomerila z nemškim Friedrichshafnom.

Po vročem zaključku prve tekme v Belgiji (TUKAJ) in (TUKAJ ) je bila povratna tekma v Rusiji med Lokomotivom Novosibirsk in Nolikom Masseik zaupana Blažu Marklju, članu DOS Gorenjska. Kot prvi sodnik je skupaj s Sonjo Simonovsko (Črna Gora) vodil tekmo, ki se je končala z zmago Novosibirska v zlatem nizu (15:12). V rednem delu je bilo 3:1 za domače. Zadnja točka tekme TUKAJ.