Univerzijada v Južni Koreji tudi z gorenjskim predstavnikom

2015_universiade_logo (1)V poplavi raznih tekmovanj pod okriljem FIVB in CEV je kar nekako neopazno minilo odbojkarsko tekmovanje v okviru 28. univerzijade v Južni Koreji.

Tudi na tem tekmovanju smo imeli Slovenci svojega predstavnika. Peter Končnik je kot sodniški delegat skrbel za vodenje in izobraževanje sodnikov, ki so pripotovali na ta turnir.

V moškem delu je nastopilo 21 ekip, od tega pet iz Evrope. Pri dekletih je bil konkurenca nekoliko manjša, saj je nastopilo 16 ekip.

Po skupinskem delu je vse ekipe čakalo še razigravanje za mesta. Pri moških so še četrtič zapored slavili Rusi. V finalu so s 3:1 (25, 23, -21, 14) premagali študente iz Ukrajine. Tretje mesto je osvojila Argentina.

Postava Rusije: Pavel Pankov, Ilia Vlasov, Dmitrii Kovalev, Egor Feoktistov, Ilyas Kurkaev, Alexander Markin, Igor Philippov, Aleksei Kabeshov, Alexander Kimerov, Maksim Zhigalov, Egor Kliuka, Sergei Nikitin.

Posnetek finalne tekme si lahko ogledate TUKAJ.

Peter Končnik in Tom Blue v uradnih uniformah

Pri dekletih sta se v finalu ravno tako pomerili ekipi Rusije in Ukrajine. Tudi tu so bile boljše igralke iz Rusije. Rezultat 3:0 (12, 17, 17) govori o veliki premoči ruskih študentk. S to zmago so obranile naslov iz leta 2013, ko so zmagale v Kazanu. Tretje mesto so po zmagi nad Brazilijo osvojile študentke iz Japonske.

Finalno tekmo si lahko ogledate TUKAJ.

Slovenski ekipi sta se univerzijade zadnjič udeležili leta 2009, ko je bil prvenstvo v Beogradu.

Naslednja univerzijada bo leta 2017 na Tajvanu.