Turkinje še do naslova najboljšega kluba na svetu

Turkinje še do naslova svetovnih prvakinj

V Zuerichu se je končalo letošnje klubsko svetovno prvenstvo za ženske. V velikem finalu je slavila turška ekipa Vakifbank Istanbul. Svoje nasprotnice so premagale s 3:0 v nizih ( 23, 25, 16). Tekmo sta sodila Santi (ITA) in Schuerman (LIE). Turkinje so tako izredni sezoni, v kateri niso doživela poraza na uradnih tekmah, dodale še svetovno lovoriko. To je drugi naslov za kako turško ekipo, a prvi za Vakifbank.

V tekmi za tretje mesto Guangdong Evergrande (Kitajska) s 3:1 ( -24, 23, 18, 21 ) premagal organizatorko turnirja, švicarsko ekipo Volero Zuerich.

Končni vrstni red: 1. VakifBank Istanbul (TUR); 2. Unilever Volei (BRA); 3. Guangdong Evergrande (KIT); 4. Volero Zurich (SUI); 5. – 6. Iowa Ice (ZDA) in Kenya Prisons (KEN).

Veliko slavje turške ekipe po osvojenem naslovu

Najboljša postava prvenstva: sprejemalki: Kenia Carcaces (Volero Zurich) in Kirdar Sonsirma Gözde (Vakifbank Istanbul); blokerki: Christiane Fürst (Vakifbank Istanbul) in Carol (Unilever Volei); podajalka: Jingsi Shen (Guangdong Evergrande); korektorica: Sarah Pavan (Unilever Volei); libero: Yuko Sano (Volero Zurich)

MVP: Jovana Brakocevic (Vakifbank Istanbul)

MVP turnrija: Brakočević (Istanbul)