Tekme slovenskih sodnikov v tujini

Sanja Miklošič bo debitirala na tekmah pod okriljem FIVB

FIVB in CEV sta v zadnjih dneh objavila nove delegacije za sojenje na mednarodnih tekmovanjih do konca leta 2014. Vseh sedem slovenskih sodnikov je prejelo nove delegacije. Slovenija tudi v tekmovalni sezoni 2014/2015 ohranja pet mest na tekmah CEV lige prvakov. Dva sodnika pa bosta sodila tekme pokala CEV in Challenge.

Sanja Miklošič je že pred časom prejela delegacijo za turnir pod okriljem FIVB, in sicer gre za turnir skupine 1 v pokalu Grand Prix, kjer tekmujejo najboljše svetovne ekipe. Turnir bo odigran v avgustu. Kot druga sodnica bo sodelovala tudi na drugi finalni tekmi CEV evropske lige za ženske. Skupaj s Čehinjo Zahorcovo bo verjetno sodila v Nemčiji tekmo med domačinkami in Turčijo. Nemke so namreč pred zadnjim krogom vodilna ekipa skupine “B”. V zadnjem krogu pa se bodo merile z zadnjo uvrščeno Grčijo. Iz dveh tekem pa potrebujejo le eno zmago.

V ligi prvakinj bo najprej sodila tekmo v Švici med Volerom in Eczacibasijem iz Istanbula. Drugo tekmo pa bo imela kot prva sodnica v moškem delu lige prvakov v skupini “D” med Olympiakosom in Friedrichshafnom. Prva tekma je na sporedu med 09.12. in 11.12., druga pa med 16.12. in 18.12.

David Gril bo delil pravico (04.11. – 6.11.) v Parizu na tekmi med Pariz Volleyem in lanskim zmagovalcem lige prvakov, Belgorodom.

Gril bo sodnik na uvodni tekmi branilcev naslova Lige prvakov v novi sezoni

David bo prvi sodnik, drugi sodnik pa prihaja iz Španije. Druga tekma, ki jo bo kot prvi sodnik sodil David Gril, pa bo derbi v Ankari med Halkbankom in Perugio. Drugi sodnik bo Romun Stoica.

Marko Seifreid bo v ligi prvakov dvakrat sodil kot drugi sodnik. V moškem delu lige bo v skupini “A” v Luganu skupaj s Francozom Chaladayem sodil na tekmi med domačini in romunsko Constanto. Teden dni prej (13.01. – 15.01.) pa bo Istanbulu sodnik na tekmi “B” skupine ženskega dela lige prvakinj. Pomerili se bosta ekipi Fenerbahce in Nantes.

Boris Skudnik bo konec meseca novembra vodil derbi skupine “E” pri ženskah. V Piacenzi se bosta udarili ekipi Piacenze in Vakifbank Istanbul. V pomoč mu bo drugi sodnik Blyaert iz Belgije. Kasneje pa bo skupaj s Čehom Hudikom sodil na tekmi v Dresdnu. Tam bo gostovala ekipe LP Salo.

Član DOS Gorenjske, Blaž Markelj, bo sezono pričel s sojenjem na mladinskem prvenstvu za moške do 20. leta starosti, ki bo potekalo na Slovaškem in Češkem od 26.08. – 06.09. Delegiran je v skupino, ki bo igrala na Slovaškem (Nitra), saj bo slovenska mladinska ekipa nastopala v skupini, ki igra na Češkem.

Blaž Markelj, mednarodni sodnik
Blaž Markelj, DOS Gorenjska

V ligi prvakov bo v naslednji tekmovalni sezoni sodil na kar treh tekmah. Najprej bo sodil na derbiju skupine “E” med Fenerbahcejem in Macerato. Prvi sodnik na tekmi bo Ukrajinec Melnyk. Gre za tekmo prvega kroga skupine “E”. V začetku decembra bo odpotoval v Španijo na tekmo med ekipama CAI Teruel in Dupnitza. Za zaključek skupinskega dela pa bo kot prvi sodnik vodil tekmo ženske skupine “E” v mondenem Cannesu. Tam bosta tekmo odigrali ekipi Cannes in Partizan Vizura.

Ljubo Globačnik bo kot prvi sodnik vodil tekmo 1/16 finala pokala CEV za moške. Tekma med Fatro Zlin in Dinamom Moskva bo odigrana v začetku novembra. Kasneje pa bo še vodil tekmo 1/16 pokala Challenge za ženske.

Najmlajši slovenski mednarodni sodnik, Bernard Valentar, še čaka na gostitelja prve tekme. To bo namreč zmagovalec pokala BVA. Tudi domačin druge tekme, ki jo bo sodil v decembru, še ni znan. Valentar boče namreč v 1/8 finala pokala CEV za ženske sodil na tekmi, kjer se bosta pomerili zmagovalni ekipi dvobojev Galatasaray/La Cannet in Olympiacos/Gent.

Naj omenimo še, da bo Peter Končnik, član DOS Gorenjska, kot sodniški delegat prisoten na evropskem prvenstvu za mladinke, kjer bo sodelovala tudi slovenska mladinska ženska reprezentanca. Turnir bo odigran v Estoniji in na Finskem. Turnir bo odigran med 16.08. in  24.08.