Slovenski sodniki tudi junija in julija na tekmah v tujini

CompetitionLogos_300_120Evropska sodniška komisija (ERC) je objavila delegacije za nekatera tekmovanja v juniju in juliju, ki bodo potekala pod okriljem CEV. Tudi člani slovenske sodniške organizacije so bili deležni novih turnirjev.

Najprej bosta v juniju na tekmah evropske lige sodelovala Anton Končnik in Bernard Valentar. Anton Končnik potuje v začetku junija (turnir bo potekal od 03. do 05. junija) v Črno Goro. Bar bo prizorišče ženskih tekem med Črno Goro, Azerbedjanom, Francijo in Španijo. Končnik bo opravljal vlogo delegata CEV.

TrajkovskiSportsArenaSkopjeMacedonia
Dvorana v Skopju bo gostila turnir evropske lige na katerem bo sodil Bernard Valentar

Valentarja v sredini junija (16. – 18.06.) pot vodi v Makedonijo na moški del evropske lige. Makedonija, Albanija, Bolgarija in Danska se bodo pomerile za uvrstitev na zaključni turnir evropske lige. Skopje bo organizator tega turnirja.

Mesec kasneje, v juliju, bosta na evropskih tekmah aktivna Peter Končnik in Marko Seifried. Končnik bo sodniški delegat na tekmah v Španiji, kjer se bodo igralci do 20. leta v tretjem krogu pomerili za zadnje vstopnice na evropskem prvenstvu, kamor se je Slovenija že uvrstila. V Valladolidu se bodo merile ekipe Španije, Nemčije, Romunije in Ukrajine.

V istem terminu bo Marko Seifried delilec pravice na turnirju v Belorusiji, v Minsku. Belorusija, Češka, Slovaška in Danska se bodo borile za vstop na zaključni turnir evropskega prvenstva, ki bo v začetku septembra v Bolgariji.