Slovenski mednarodni sodniki v Evropi tudi v naslednjih mesecih

FairPlayLogoSlovenski mednarodni sodniki bodo na tekmovanjih pod okriljem CEV aktivni tudi v naslednjih mesecih. David Gril je že odsodil moško polfinalno tekmo v pokalu CEV. Napredovanje v finale si je po zmagi s 3:2 in uspehom v zlatem nizu zagotovil Paris Volley. Tekma je bila odigrana v Romuniji.

Sanjo Miklošič ta konec tedna čaka finalni obračun  v pokalu CEV Challenge. V Istanbulu se bosta v finalu pomerila Fenerbahce in Latina.

Sanja Miklošič bo sodila finale evropskega pokala Challenge

Boris Skudnik in Blaž Markelj sta s  strani CEV dobila delegacijo za drugi turnir drugega kroga kvalifikacij za moško evropsko prvenstvo 2015. Skudnik bo v  skupini “C” na Slovaškem sodil tekme med reprezentancami Slovaške, Estonije, Grčije in druge najboljše reprezentance iz prvega kroga kvalifikacij. Markelj pa bo v istem terminu (od 23.05. – 25.05.) eden izmed sodnikov na turnirju skupine “E”. Ta turnir bo odigran v Zagrebu. Sodelovale pa bodo ekipe Hrvaške, Nizozemske, Črne Gore in Romunije.

Bernard Valentar se bo udeležil turnirja v kategoriji U-19 za ženske. V skupini “F” v Grčiji bodo igrale Grčija, Slovaška, Belgija in Švica. Turnir bo od 24.04. do 26.04. V istem terminu bo Ljubo Globačnik delilec pravice na turnirju U-20 za moške. Globačnik bo na Portugalskem v družbi ekip Portugalske, Belgije, Francije in Slovaške. Peter Končnik bo sodniški delegat na turnirju U-19 v Bolgariji.

CEV je tudi že določil sodnike za prihajajočo evropsko ligo. Marko Seifried in Sanja Miklošič bosta v istem terminu (13.06. – 15.06.) sodila na tekmah v Grčiji. Seifried bo sodnik na moških tekmah Grčije in Poljske, Miklošič pa na ženski evropski ligi, ko se bosta pomerili ekipi Grčije in Nemčije.

Aktivno pomlad in poletje bodo imeli tudi drugi člani ZOSS. Na domačih tekmah slovenskih reprezentanc v evropski ligi in v kvalifikacijah za evropski prvenstvi članov in mladink  bodo sodelovali številni zapisnikarji in linijski sodniki.