Slovenska sodnika na “domačih” derbijih

Sanja Miklošič v torek v Rusiji

Prihajajoči teden bo v znamenju ženskih tekem v evropskih pokalih pod okriljem CEV.

V Ligi prvakinj se bo Sanja Miklošič odpravila na derbi med dvema ekipama iz Rusije. Dinamo Krasnodar in Dinamo Moskva se bosta v torek, 07. februarja, udarila med seboj v ruskem derbiju skupine “B”. Gre za 4. krog lige. Isti ekipi sta se v prejšnjem krogu srečali v Moskvi, kjer je slavila moskovski Dinamo s 3:2. Obetamo si lahko zanimivo tekmo, ki jo bo Sanja sodila kot druga sodnica. Prvi sodnik bo izkušeni sodnik Pasquali Fabrizio iz Italije. Tekma med ekipama, ki krojita tudi vrh ruske lige, se bo po našem času pričela ob 17:00. Tekmo si boste lahko ogledali TUKAJ.

Gregor Novak bo prav tako v torek, a uro kasneje od Sanje, kot prvi sodnik vodil tekmo dveh ekip iz Češke, ki se bosta pomerili v 1/8 finala pokala Challenge. Gre za tekmo v Brnu med Kralovo Pole Brno in TJ Ostrava. Prvo tekmo v domači Ostravi so gladko dobile igralke TJ Ostrave s 3:0 (14, 21, 12). Novak bo tekmo med trenutno tretjo in četrto ekipo češkega prvenstva vodil skupaj z Belorusom Sudzyev Aleksandrom. Nekaj utrinkov s prve tekme si lahko ogledate TUKAJ.