Slovenke na svetovnem prvenstvu v skupini z domačinkami

Italijanke bodo branile naslov prvakinj iz leta 2015

Svetovno prvenstvo za dekleta do 18. let bo letos potekalo v Argentini. Konec avgusta bodo med dvajsetimi najboljšimi reprezentancami čim boljši rezultat lovile tudi naše igralke, ki so se tja uvrstile s petim mestom na letošnjem evropskem prvenstvu.

Naslov prvakinj branijo Italijanke.

Slovenske igralke so bile izžrebane v skupino “A”. Tam so še ekipe Argentine (10. na svetovni lestvici), Nemčije (7), Južne Koreje (17) in Kube (29). Slovenke so na svetovni lestvici trenutno na 37. mestu.

Ostale skupine:

“B”: ZDA (1), Rusija (6), Belorusija (45), Brazilija (9), Mehika (16)

“C”: Italija (2), Srbija (5), Poljska (15), Kolumbija (22), Tajska (16)

“D”: Kitajska (3), Turčija (4), Japonska (8), Peru (14), Dominikanska republika (12)

Iz vsake skupine se v 1/8 finala uvrstijo po štiri ekipe. Zadnja ekipa v skupini pa se uvrsti v boje za 17. – 20. mesto.

Prvenstvo bo v Argentini potekalo od 18. do 27. avgusta.

Slovenskih sodnikov na tem prvenstvu ne bo. Od evropskih sodnikov so v Argentino nominirani: Guillet (Francija), Sokol (Poljska), Kozlova (Rusija), Medvid (Ukrajina) in Simonovska (Črna Gora).

Ostali sodniki bodo: Carbjal (Urugvaj), Hachem (Sirija), Hoorweg (Avstralija), Wang (Kitajska), Eyike (Kamerun), Charles (Trinidad in Tobago), Huarcaya (Peru), Gonzales (Mehika), El Kheshen (Egipt), Perez (Kuba), Maldonado (Kolumbija), Silveira (Brazilija), Kang (Koreja), Rolf (ZDA) in Concia (Argentina).