Slovenia vs. Slovakia

fivb_logo1_w250Že pred časom je FIVB objavila imena vseh držav, ki bodo v letu 2016 nastopala v svetovni ligi. Z zmago v evropski ligi CEV, kljub nekaterim zapletom, si je pravico nastopa izborila tudi Slovenija. Kar nekaj držav bo v 27. izvedbi svetovne lige sodelovalo prvič. Med njimi tudi Slovenija. Ali res?

fivb wl1Kot kaže ima tudi FIVB nekaj težav z razločevanjem Slovenije in Slovaške. Na spletni strani FIVB je namreč na seznamu vseh udeleženk te elitne lige Slovenija že zabeležena kot udeleženka leta 2014, ko naj bi osvojila končno 24. mesto. No, tega je takrat osvojila Slovaška.

Podobna zamenjava pa se je zgodila tudi pri razporedu za leto 2016. Bratislava – Slovenija – naj bi od 23. do 26. junija 2016 gostila enega izmed turnirjev druge skupine svetovne lige. test1

Verjamemo, da bo FIVB, ob naslednjih uspehih slovenske reprezentance tudi na turnirjih svetovne lige, kaj kmalu bolj ločila te dve državi.