Še dva dneva do premiere ( dan -2)

Sodniki pred dvorano Stožice

Še dva dneva loči našo reprezentanco do premiernega nastopa v tako želeni svetovni ligi. Z današnjim prihodom reprezentance Katarja so zbrane tudi vse ekipe, ki bodo zaigrale v Stožicah ta konec tedna. Katar, Tunizija in Venezuela bodo tekmeci našim v boju za čim več točk v uvodnem tednu Svetovne lige skupine 3. Šest tekem v dveh vikendih bo odločalo o trojici, ki se bo Nemčiji pridružila na zaključnem turnirju skupine 3. Štela bo vsaka zmaga, vsak niz in tudi točka. Tudi zato si naši zaslužijo podporo gledalcev, tudi sodnikov, ki delujejo v Sloveniji. Uspehi reprezentance dvigajo ugled slovenski odbojki in posledično tudi sodnikom.

In kaj se je danes dogajalo v zakulisju turnirja?

Vse ekipe so opravile trening v dvorani, sodniki pa smo imeli prvo spoznavanje (no, vsaj za nekatere je bil danes prvi obisk Stožic) z dvorano. Dopoldanski obisk je minil v preverjanju opreme v dvorani. Naj povem, da so bili prav vsi navdušeni nad dvorano. Tiha želja vseh, tudi sodnikov in delegatov je, da bi bila dvorana v prihodnjih dneh čimbolj polna.

Sodniki in tuje ekipe smo nameščeni v Austria Trend hotelu
Sodniki in gostujoče ekipe smo nameščeni v Austria Trend hotelu

Po vrnitvi v Austria Trend hotel je sledil krajši, lahko bi rekli spoznavni, sestanek sodnikov. Podanih je bilo nekaj napotkov za sojenje in narejen plan za nadaljnje aktivnosti. Ekipe in predstavnik FIVB g. Čuk so nato urejali vse potrebne papirje. Ker vse ni šlo gladko – naj poudarim, da ne zaradi napak organizacije ali naše reprezentance – bo nekaj zadev potrebno urediti še v četrtek.

Popoldan smo namenili obisku centra Ljubljane, kjer smo si ogledali nekaj znamenitosti. Obisk centra pa zaključili s kavo ob Ljubljanici, kjer je potekal sproščen pogovor o odbojki, sojenju, športu in Sloveniji.

Jutri nas čaka nov dan, z novimi zadolžitvami. Vsekakor bo v petek vse pripravljeno za zgodovinski dogodek za našo odbojko.

Sproščen klepet ob sprehodu po centru Ljubljane