Ruski mladinci v Turčiji do novega naslova svetovnih prvakov

Rusija U21
vir: www.fivb.org

V finalnem obračunu so bili z gladkih 3:0 (16, 16, 20) boljši od vrstnikov iz Brazilije.

Rusi so na turnirju doživeli samo en poraz. V skupinskem delu so bili s 3:2 od njih boljši igralci Italije, ki so na prvenstvu osvojili končno tretje mesto. Četrti so bili mladinci Francije. Zanimivo je, da so vse reprezentance, ki so se razvrstile na mesta od ena do štiri, v prvem delu igrala v isti predtekmovalni skupini “D”.

Od preostalih evropskih ekip je končno 6. mesto zasedla Turčija, Srbija pa je pristala na 9. mestu. Srbi so na celotnem turnirju imeli le en slab dan. V osmini finala so izgubili edino tekmo na prvenstvu. S 3:2 je bila boljša Italija. 17. mesto je zasedla ekipa Estonije, ki je bila največje presenečenje evropskih kvalifikacij. Na prvenstvu pa se jim ni uspelo prebiti iz skupine, kjer so bile še ekipe Argentine, Japonske, Irana in Mehike.

Rusi so tako obranili naslov, ki so ga  pred dvema letoma osvojili v Braziliji.

Prvenstva za to starostno kategorijo potekajo od leta 1977. Po štiri naslove prvakov so do sedaj osvojile Rusija, Brazilija in bivša Sovjetska zveza. Poljaki so bili prvaki dvakrat, Bolgari in Južni Korejci pa po enkrat.