Pričetek FIVB World Grand Prix

FIVB WORLD GRAND PRIX 2013 za ženske
FIVB WORLD GRAND PRIX 2013 za ženske

Gre za 21. izvedbo omenjenega tekmovanja. V njem letos prvič nastopa 20 ekip, ki bodo v treh tednih odigrale predtekmovalni del. Ekipe so vsak vikend razdeljene v pet skupin s po štirimi ekipami, ki odigrajo medsebojne tekme znotraj skupine.

Kar nekaj tekem si bo možno ogledati tudi na http://www.laola1.tv. Tako si bo danes prek te povezave možno ogledati tekmo Turčija : Alžirija (ob 13:00).

Zaključni turnir bo od 28. avgusta do 1. septembra gostilo japonsko mesto Sapporo. Na ta zaključek se bo poleg gostiteljice uvrstilo še pet najboljših reprezentanc iz predtekmovanja.

Zadnje tri leta so FIVB Grand Prix osvojile igralke ZDA. Vedno so bile njihove nasprotnice v finalu reprezentantke Brazilije. Tretje mesto pa so osvojile evropske države (2012 – Turčija, 2011- Srbija, 2010 – Italija). Najuspešnejše v tem tekmovanju so do sedaj igralke iz Brazilije z osmimi naslovi.

V letošnji izvedbi tekmovanja bo sodeloval tudi slovenski mednarodni sodnik David Gril, ki bo sodnik na enem izmed predtekmovalnih turnirjev.

Rezultate in ostala dogajanja v zvezi s FIVB Grand Prix lahko spremljate tukaj .

1214 ogledov skupaj 2 ogledov danes