Pregled državnih prvakinj 2015 (ženske) – 2. del

stock-photo-croatian-flag-on-volleyball-ball-isolated-over-white-54359941HRVAŠKA

V hrvaškem prvenstvu je naslov osvojila ekipa Poreča. V Velikem finalu so s 3:0 v zmagah nadigrale ekipo Mladost Zagreb. V finalni seriji so bile za končni uspeh dvakrat boljše v gosteh v Zagrebu. V polfinalu so si finalno serijo zaslužile z zmago v tretji odločilni tekmi v Kašteli. Več o zadnji finalni tekmi si lahko preberete TUKAJ.

German-Flag---FinishedNEMČIJA

V Nemčiji je naslov obranila ekipa Dresdner. Po tesnih obračunih v finalni seriji je slavila navidezno gladko s 3:0. Vendar so bile vse tekme tesne, ravno tako izidi po nizih. Stuttgart, ki je bil poraženec te serije, je za uteho osvojil naslov pokalnega prvaka s tesno zmago proti ekipi Aachen. Posnetek zadnje finalne tekme si lahko ogledate TUKAJ.

100px-Flag_of_the_Netherlands_svgNIZOZEMSKA

Na nizozemskem je v finalu ekipa Sneek dobila finale s 3:1 v zmagah proti ekipi Heutink Pollux. Sliedrecht, ki je bil prvi po rednem delu, je v skupini zmagovalk doževel nekaj tesnih porazov in tako končal drugi del šele na tretjem mestu. Nekaj utrinkov in slavje na zadnji tekmi si lahko ogledate TUKAJ.

nt_flag_PolandPOLJSKA

Na Poljskem so naslov obranile igralke Chemik Police. V finalu so bile s 3:1 boljše od ekipe Trefl Sopot. Poraženke iz finala bodo v letošnji sezoni lige prvakinj igrale tudi v Ljubljani. Daljšo reportažo s četrte finalne tekme si lahko pogledate TUKAJ.

romania-flagROMUNIJA

Dvoletno prevlado ekipe Stiinta Bacau je v polfinalu prekinila ekipa Targovište. Ekipa, ki je bila po rednem delu na četrtem mestu, je s 3:2 v zmagah nekoliko presentljivo premagala prvouvrščeno ekipo rednega dela. V finalu pa so nato slavile igralke Albe Blaj s 3:0 v zmagah. Zmagovalke bodo nastopile tudi v letošnji ligi prvakinj v skupini “F”.

ist2_5064442-3d-ball-russia-flagRUSIJA

Ruski naslov bodo branile igralke iz Kazana. Dinamo Kazan je v dvoboju z soimenjakinjami iz Moskve bil uspešnejši. Finalna serija se je končala s 3:0. Posnetek zadnje finalne tekme si lahko pogledate TUKAJ.