Pester vstop v novo leto za slovenske sodnike

logo-cev

fivb_logo1_w250V mesecu januarju 2015 bodo slovenski mednarodni sodniki aktivni tudi v tujini. Evropska sodniška komisija je opravila še nekaj delegacij za evropske pokale CEV in Challenge, kjer so slovenski sodniki dobili še tri tekme.

In kje bodo aktivni slovenski sodniki in delegati?

Anton Končnik bo najprej skupaj z Genadyem Zharikovim skrbel, da bo vse potekalo kot mora, na kvalifikacijskem turnirju skupine “E” za svetovno prvenstvo U21. Kvalifikacije organizira madžarska odbojkarska zveza, turnir pa bo potekal v Nyiregyhazi. Na turnirju bodo poleg domače ekipe nastopile še reprezentance Francije, Grčije in Latvije. Turnir bo od 09. do 11. januarja. Le nekaj dni kasneje pa bo Anton Končnik supervisor na tekmi ženske lige prvakov v Moskvi. Med seboj se bosta pomerili ekipi Dinamo Moskva in LP Salo. Tekma bo 13. januarja.

Peter Končnik bo skrbel za sodniški del turnirja v Moskvi. Turnir je v sklopu kvalifikacij za igralce do 19. let. Za mesto ali dve na evropskem prvenstvu, ki bo aprila v Turčiji, bodo igrale ekipe Rusije, Nizozemske, Madžarske in Gruzije.

Petra Končnika konec meseca čaka še sestanek ERC

Petra Končnika konec meseca čaka še sestanek ERC.

Bernard Valentar bo vodil derbi 1/15 pokala Challenge v Istanbulu
Dvojni program za Bernarda Valentarja v januarju

Bernard Valentar bo del sodniške ekipe, ki bo delila pravico na skupnem kvalifikacijskem turnirju, kjer bodo v istem mestu potekale kvalifikacije za moške U19 in ženske U18. Frankfurt/Main bo zato gostil ekipe dan dlje, in sicer od 08. do 11. januarja. Slika s turnirja bo šla v svet preko www.laola1.tv. V moškem delu bodo nastopile Nemčija, Belgija, Izrael in Norveška. Pri dekletih pa poleg gostiteljic še Izraelke, Španke in Belorusinje. Takoj po povratku  bo naš najmlajši mednarodni sodnik moral še enkrat na pot. V Istanbulu ga namreč 13. januarja čaka tekma osmine finala pokala CEV Challenge med ekipama Galatasaraya in Chemes Spisska Nova Ves.

Ljubo Globačnik bo ravno tako imel dvojni program v mesecu januarju. Najprej ga bo delegacija CEV peljala v Zwolle na kvalifikacije za svetovno prvenstvo U21. Od 09. do 11. januarja bodo tam reprezentance Nizozemske, Hrvaške, Bolgarije in Nemčije odločale o tem, kdo bo še ostal v boju za svetovno prvenstvo. 21. januarja pa bo Ljubo Globačnik kot drugi sodnik, v družbi Bolgara Sirakova, skrbel za sojenje na tekmi v Ravenni. V goste CMC Ravenni prihaja ekipa Dukle Liberec. Gre za 1/8 finala pokala CEV Challenge za ženske.

Marko Seifried bo kot drugi sodnik opravljal svojo nalogo v mondenem Luganu. V petem krogu skupine “A” lige prvakov za moške bo skupaj s francoskim sodnikom sodil tekmo med Luganom in še neporaženo Tomis Constanto. Tekmo bo 21. januarja.

Boris Skudnik bo ravno tako 21. januarja za zadnjo tekmo v skupinskem delu ženskega dela tekmovanja lige prvakov gostoval v Dresdnu. Tam se bosta pomerili ekipi Dresdner SC in LP Salo. Tekma je na razporedu 21. januarja, seveda s prenosom na Laola1.tv, kot vse ostale tekme lige prvakov.

David Gril in Blaž Markelj bosta januarja sodila še na eni tekmi lige prvakov

Blaž Markelj se za svojo tretjo tekmo v skupinskem delu lige prvakov tokrat odpravlja na žensko tekmo v Cannes. Tja bo z do sedaj eno samo točko, ki jo je osvojila ravno proti tokratnim gostiteljicam, pripotovala ekipa Partizan Vizura iz Beograda. Kot prvi sodnik bo skupaj s švicarskim sodnikom Greiderjem poskrbel za pravico v tem filmskem mestu.

David Gril pa bo v zadnjem krogu kot prvi sodnik sodil derbi skupine “G” pri moških. V Ankari bo 27. januarja namreč tekma med Halkbank Ankaro in italijansko Perugio. Kot kaže po štirih odigranih krogih bo tekma odločala o zmagovalcu skupine, ki se bo zanesljivo uvrstil v izločilne boje.