Nov slovenski predstavnik v 1. Bundesligi

Po dveh odsojenih drugoligaških tekmah nemške Bundeslige, sta za Danielom Atanasovim že dve tekmi v najmočnejši ligi v Nemčiji.

Tako kot v Sloveniji je tekmovalni šport omejen tudi v Nemčiji, kjer so dovoljene izvedbe izključno 1. in 2. Bundeslige. V tem trenutku so zaustavili tudi 2. ligo, in sicer do 10. januarja, 2021.

13.12. je Daniel krstno tekmo 1. lige sodil na dvoboju med ekipama Volleyball Bisons Bühl in VCO Berlin, ki se je končala z rezultatom 3:1 za domačine iz Bühla. Kot zanimivost velja dodati, da je ekipa VCO Berlin sestavljena iz nemške mladinske reprezentance, ki ima ekskluzivno pravico tekmovanja v 1. ligi, kjer nabirajo izkušnje.

Tekmo so spremljali številčni navijači domače ekipe, ki pa so bili tokrat manj glasni, kar je vseeno zadostovalo za gladko zmago njihovega kluba.

Video povzetek tekme je na voljo tukaj, cela tekma pa je na voljo tukaj.

1. sodnikDaniel Atanasov
2. sodnikErik Scheu
Linijski sodnikThomas Schäfer
Linijski sodnikMarkus Harsch
KontrolorkaHeike Kraft
13.12. 2020 – Volleyball Bisons Bühl : VCO Berlin, 3:1 (foto: Jürgen Eich)

Na drugi tekmi (20.12. 2020) med ekipama WWK Volleys Herrsching in BERLIN RECYCLING Volleys, kjer so gostje v napeti in čustveni tekmi zmagali z rezultatom 0:3, je Daniel nastopil v vlogi 2. sodnika.

Video povzetek te tekme je na voljo tukaj, cela tekma pa je na voljo tukaj.

Posebnost domače ekipe so njihovi dresi, ki sovpadajo z bavarsko tradicijo (fotografija spodaj).

foto: www.geilsterclubderwelt.de
1. sodnikBenedikt Geukes
2. sodnikDaniel Atanasov
Linijski sodnikMichael Schroepel
Linijski sodnikChristian Kreutzahler
KontrolorKlaus Fezer

Velika zahvala za lažji prvi kontakt z nemško sodniško organizacijo gre Petru Končniku, za katerega se je izkazalo, da ga tudi v Nemčiji izjemno spoštujejo.

Prav tako velja omeniti ZOSS (Zveza odbojkarskih sodnikov Slovenije), ki Daniela spodbuja na sodniški poti v Nemčiji.