Mladinke in mladinci dobili še zadnje nasprotnike

Slovenke so dobile v skupino še Rusinje

S tretjim krogom kvalifikacij za evropski prvenstvi mladink (U-19) in mladincev (U-20) so znani vsi udeleženci finalnih turnirjev v teh kategorijah. V obeh konkurencah sta se slovenski ekipi na prvenstvi stare celine uvrstili direktno kot zmagovalki drugega kroga.

Pri mladinkah bosta prvenstvo gostili Estonija in Finska. V skupino v Estonijo (Tartu) so se iz drugega kroga že uvrstile ekipe Češke, Bolgarije, Srbije in Estonije. Po tretjem krogu pa so se jim pridružile še ekipi Grčije in Nizozemske. Obe ekipi sta se na prvenstvo uvrstili iz kvalifikacijske skupine v Švici, kjer sta bili boljši od Hrvaške in Švice. Grkinje na prvenstvo potujejo kot najboljša drugo uvrščena ekipa. Druga skupina tretjega kroga je igrala turnir v Rusiji. Prednost domačega terena so unovčile Rusinje, ki so se edine iz te skupine uvrstile na zaključni turnir. Boljše so bile od Poljske, Francije in Nemčije, ki jo je na turnirju drugega kroga v Novi Gorici premagala Slovenija. Poleg Rusije in Slovenije bodo v skupini v Tameperju še Italija, Belgija, Finska in Turčija.

Švica:                                                                               Rusija:
1. Nizozemska            7 točk                                       1. Rusija                  6 točk
2. Grčija                        6 točk                                      2. Poljska                5 točk
3. Hrvaška                   3 točke                                    3. Francija             4 točke
4. Švica                         2 točki                                     4. Nemčija             3 točke

Prvenstvo se bo pričelo 16. avgusta. Na njem bo kot sodniški delegat CEV sodeloval tudi član DOS Gorenjske, Peter Končnik.

Belgijci bodo nasprotniki naših v prvem delu tekmovanja

Mladinci so v tretjem krogu tekmovali v skupinah v Srbiji in Italiji. V Italiji, kjer so se pomerile ekipe Italije, Nemčije, Estonije in Španije, je zmagala domača ekipa. Do zadnje tekme je kazalo na to, da bo iz te skupine kot najboljša druga ekipa odpotovala na prvenstvo tudi Nemčija. A je v zadnjem krogu doživela nepričakovano gladek poraz proti Estoniji. Tako je bila najboljša drugo uvrščena ekipa iz dveh skupin Srbija, ki je morala doma priznati premoč Belgiji.

Italija:                                                                                Srbija:
1. Italija                        8 točk                                          1. Belgija                9 točk
2. Nemčija                    4 točke                                      2. Srbija                  6 točk
3. Estonija                    3 točke                                       3. Finska                 3 točke
4. Španija                     3 točke                                       4. Grčija                   0 točk

Slovenci v svojo skupino dobili še Belgijo. Tako bodo v Brnu nastopile ekipe Češke, Turčije, Romunije, Poljske, Belgije in Slovenije. V Nitri, kjer bo v prvem delu kot sodnik tudi član DOS Gorenjske, Blaž Markelj, pa bodo igrale reprezentance Slovaške, Rusije, Francije, Bolgarije, Italije in Srbije.

Prvenstvo, ki ga bosta skupaj gostili Slovaška in Češka, se prične 29. avgusta.