Nov predsednik Evropske sodniške komisije pri CEV

lucianoKmalu po končanih volitvah za predsednika CEV v letih 2016-2020 so v Bolgariji že objavili imena odbojkarskih delavcev, ki bodo v naslednjih štirih letih vodili posamezne komisije pri CEV.

Za predsednika Evropske sodniške komisije pri CEV je bil potrjen 63-letni Luciano Gaspari iz Italije.

Luciano Gaspari je bil sodnik 38 let (1969 do 2007). 30 let je bil na listi italijanskih sodnikov v moški A1 ligi in 32 let na listi ženske A1 lige, kar je absolutni rekord med sodniki v Italiji. V tem času je sodil 22 finalnih tekem italijanskega prvenstva in osem finalnih tekem pokala Italije.

Od leta 1986 je bil mednarodni sodnik, torej polnih 21 let. Vrhunci kariere so bili sojenje na olimpijskih igrah v Atenah, ženskem svetovnem prvenstvu v Nemčiji leta 2002 in moškem svetovnem prvenstvu na Japonskem leta 2006. Dvakrat je sodil svetovni pokal (1999, 2003). Enajst let je sodil svetovno ligo in Grand Prix. V njegovi biografiji so zapisana tudi razna svetovna in evropska prvenstva v mlajših kategorijah.

V zadnjih letih je bil tudi supervisor na tekmah CEV lige prvakov.