Lestvica držav za evropske pokale za sezono 2017

2_72ec5f3a177d6aa9a08efb145d1f303eCEV je pred časom objavila lestvico držav po kateri je določila udeležence evropskih tekmovanj za naslednjo tekmovalno sezono- sezono 2016/2017. Slovenija je pri moških letos padla za tri mesta. Trenutno zaseda 15. mesto, kar prinaša Sloveniji eno mesto v kvalifikacijah za ligo prvakov, eno mesto v pokalu CEV in dve mesti v “Challenge” pokalu. Slovenijo so na letošnji lestvici prehitele Bolgarija, Srbija in Švica.

Pri dekletih je Slovenija ravno tako na 15. mestu, kar ji prinaša enako število mest v ženskih evropskih pokalih. Lani je Slovenija zasedla 13. mesto. Pred Slovenijo so po novem klubi iz Finske in Ukrajine.

LESTVICA MOŠKI:

1. RUSIJA –         434,67 točk
  2. ITALIJA –         429,34
  3. TURČIJA –       391,33
  4. POLJSKA –       349,67
  5. NEMČIJA –       251,33
  6. BELGIJA –         248,00
  7. FRANCIJA –      246,67
  8.  ROMUNIJA –   212,00

… 12. AVSTRIJA / 13. SRBIJA / 14. ŠVICA/ 15. SLOVENIJA (133,99 točk) /…/ 18. ČRNA GORA/ …/ 23. BOSNA IN HERCEGOVINA/…/25. HRVAŠKA

LESTVICA ŽENSKE:

1. TURČIJA –               491,67 točk
  2. RUSIJA –                  458,67
  3. POLJSKA –               322,66
  4. AZERBAJDŽAN –    293,33
  5. FRANCIJA –              298,66
  6. ITALIJA –                  276,99
  7.  NEMČIJA –              265,00
  8. ŠVICA –                      230,00

… 11. SRBIJA/…/ 15. SLOVENIJA (106,00 točk) / … 17. AVSTRIJA/ …/ 20. BOSNA IN HERCEGOVINA/…/ 22. HRVAŠKA/…/ 31. ČRNA GORA.

Celotno lestvico si lahko ogledate TUKAJ.