Lestvica držav za evropske pokale 2019

CEV je pred dnevi objavil lestvico držav za evropske pokale 2019. Glede na točkovne uvrstitve držav, so si te pridobile določeno število mest za nastop v CEV pokalih v tekmovalni sezoni 2018/2019.

Prve štiri države na posamezni lestvici so si pridobile dve neposredni mesti v ligi prvakinj oz. prvakov. Ekipe od petega do osmega mesta pa eno mesto. Vse ostale države bodo imele pravico prijaviti svoje ekipe v kvalifikacije za ligo prvakov. Neposrednih mest oziroma povabil za te države ni.

Ostale države od devetega mesta navzdol imajo glede na uvrstitev določeno število mest v pokalu CEV (do dvajsetega mesta) oz. v pokalu Challenge, kjer ima pravico nastopa vsaj ena ekipa iz vsake države.

Kar 18 držav pri moških in 23 pri ženskah je na lestvici brez točk, kar pomeni, da v CEV pokalih v zadnjih sezonah njihove ekipe niso sodelovale.

 

MOŠKI:

  1. Rusija – 2. Italija – 3. Turčija – 4. Francija /// 5. Belgija – 6. Nemčija – 7. Poljska – 8. Češka

Slovenija je napredovala na 16. mesto (120,33 točk). Pripada ji eno mesto v kvalifikacijah za ligo prvakov, eno mesto v pokalu CEV in dve mesti v pokalu Challenge.

Glede na lansko lestvico je iz osmerice, in  s tem zanesljivega mesta v ligi prvakov, izpadla Grčija. Novo ime je na osmem mestu Češka. Poljska je izgubila pravico do dveh neposrednih mest. Francija pa je nova država z dvema neposrednima mestoma.

 

ŽENSKE:

  1. Turčija – 2. Rusija – 3. Italija – 4. Nemčija /// 5. Švica – 6. Poljska – 7. Francija – 8. Romunija

Slovenija je nazadovala za eno mesto in je sedaj s 124,00 točkami na 15. mestu in jim pripada enako število mest kot našim moškim ekipam.

Poljska je z novo lestvico izgubila lansko tretje mesto in ji sedaj pripada samo eno neposredno mesto v ligi prvakinj. Azerbajdžan je padel s četrtega mesta na deveto in izgubil obe neposredni mesti v ligi prvakinj.

Italija in Nemčija sta si pridobili po eno mesto. Nova z enim mestom je Romunija.

Celotno lestvico si lahko ogledate TUKAJ.

1396 ogledov skupaj 4 ogledov danes
fb-share-icon