Kitajke osvojile prvenstvo, pri fantih za zlato Brazilija in Srbija

Kitajke brez poraza do naslova vir: www.fivb.org
Kitajke brez poraza do naslova
vir: www.fivb.org

Včeraj se je končalo premierno svetovno prvenstvo za ženske do 23 let. V velikem finalu sta zaigrali reprezentanci Kitajske in Dominikanske republike. S 3:0 so bile boljše Kitajke (21, 20, 24). Kitajke so nasprotnice nadigrale predvsem v bloku, saj so bile v finalnem dvoboju v tej prvini boljše z 11:4. Tretje mesto so osvojile Japonke z zmago nad ZDA s 3:1. Najboljša evropska ekipa na tem prvenstvu je bila Turčija, ki je zasedla končno 5. mesto.

Končni vrstni red: 1. Kitajska; 2. Dominikanska republika; 3. Japonska; 4. ZDA; 5. Turčija; 6. Italija; 7. Brazilija; 8. Nemčija; 9. Kuba; 10. Argentina; 11. Mehika; 12. Kenija

vir: www.fivb.org

All-Star Ekipa: Podajalka: Yao Di (Kitajska); Sprejemalki: Brayelin Martinez (Dominikanska republika) and Sarina Koga (Japonska); Blokerki: Yang Zhou (Kitajska) and Zhang Xiaoya (Kitajska); Korektorica: Jeoselyna Rodriguez (Dominikanska republika); Libero: Brenda Castillo (Dominikanska republika).

MVP: Yao Di (Kitajska).

Najučinkovitejše igrlke: Gina Mancuso (ZDA – 110 točk); Liu Yanhan (KIT – 109); Brayelin Martinez (DOM – 106)

Srbi v polfinalu boljši od Bolgarije vir: www.fivb.org
Srbi v polfinalu boljši od Bolgarije
vir: www.fivb.org

Pri fantih bo finale danes ob 22:30 po našem času. Srbija je bila v polfinalu boljša od Bolgarije, Brazilci pa od Rusije. Slednjim torej ne bo uspel veliki met treh naslovov svetovnih prvakov v kategorijah U-19; U-21 in U-23. Prenos tekme bo na www.laola1.tv.