Jože, požen. Mi smo pr’pravl´en… (dan -1)

ypi8_200_200Se še spomnite legendarne reklame za smučišče Krvavec? Tako bi lahko dejali tudi za letošnji največji odbojkarski dogodek v Sloveniji. Ogromno opravljenega dela v minulih dneh, nekaj popravkov v zadnjih dneh in malenkosti, ki jih bo potrebno odpraviti še v zadnji noči. In dvorana Stožice bo pripravljena na   nov izjemen dogodek…

Dvorana Stožice se pripravlja na odbojkarski veledogodek

Vse ekipe so opravile trening in se v miru pripravljajo na prve tekme, ki jih čakajo jutri. Prva tekma med Tunizijo in Venezuelo bo ob 16:30, debi naših v svetovni ligi pa sledi ob 20:00. Prvi nasprotnik naših bo Katar, za katere je to prav  tako krstni nastop v svetovni ligi. Naj omenimo, da je v ekipi Katarja le en domačin. Zato si lahko obetamo napeto srečanje.

Sodniki in ostale uradne osebe FIVB smo se jutranji sestanek prestavili na popoldanske ure in izkoristili lepo vreme ter se odpravili na ogled Bleda. Po krajšem sprehodu ob obali jezera, smo se odpravili do prijaznih gostiteljev v Vili Bled.

Dve veliki imeni skupaj v Vili Bled
Titova knjižnica v Vili bled

Prijazno osebje hotela nas je spremljalo po hotelu in našim gostom na kratko predstavilo bogato zgodovino objekta, ki je sedaj hotel.

Sodniška ekipa v Vili Bled

Zatem smo se odpravili na Blejski grad in obiskali tamkajšnjo vinsko klet. Legendarni kletar Andrej Mrzel je kot vedno znal animirati našo malo delegacijo.

Sprejem pri grajskem vinarju na Blejskem gradu

Za konec obiska smo se seveda odpravili še na tradiconalno Blejsko kremno rezino na teraso Kavarne park. Del sestanka smo tako opravili ob kavi na obrežju Blejskega jezera.

Obvezna originalna blejska kremna rezina v Kavarni Park

Po vrnitvi v Ljubljano smo se odpravili v dvorano Stožice, ki hitro dobiva končno podobo. Zgolj nekaj malenkosti je bilo potrebno popraviti, organizator pa je bil odprt za nekatere želje sodnikov in obeh delegatov FIVB. Tako lahko jutri ob 16:30 pričakujemo, da bo vse na svojem mestu za pričetek spektakla.

Ob koncu bi se radi zahvalili za organizacijo, pomoč in sponzoriranje obiska na Bledu osebju Vile Bled, Zavodu za kulturo Bled, Občini Bled in Park hotelu Bled.IMG_1329

Dva rdeča pomenita stol za kaznovane
Obisk Blejskega gradu