Poljska gosti najboljše reprezentance v sedeči odbojki – Evropsko prvenstvo 2013

Evropsko prvenstvo v sedeči odbojki na Poljskem (foto: sportel24.pl)
Evropsko prvenstvo v sedeči odbojki na Poljskem
(foto: sportel24.pl)

Včeraj se je na Poljskem v mestu Elblag začelo prvenstvo stare celine v sedeči odbojki. Slovenijo, pod vodstvom Simona Božiča, zastopa ženska članska vrsta, ki je v uvodu gladko premagala Nemčijo.

Slovenska ženska reprezentanca že od samega začetka sodelovanja na velikih tekmovanjih niza lepe uspehe. Včeraj je v prvi tekmi evropskega prvenstva premagala Nemke z rezultatom 3:0 (25:11 25:21 25:9). Danes ob 12:00 so se pomerile z Ukrajino, ki jih našim ni pustila nit enega seta, jutri je pa na vrsti odločilna tekma s sosednjo Hrvaško. Tekmo si je možno ogledati v živo (pravtako ostale tekme) na tej povezavi. Zna se zgoditi, da bodo imeli kakšno tehnično težavo pri prenosu.

 

Razdelitev po skupinah, ženske

A

B

Ukrajina

Nizozemska

Slovenija

Rusija

Nemčija

Madžarska

Hrvaška

Poljska

Finska

 

Tudi na tem turnirju imamo, poleg tekmovalk in strokovnega štaba, predstavnike iz sodniških vrst. Peter Končnik (sodniški delegat, član DOS Gorenjska) se je iz Švice in Nemčije, kjer se je v soboto zaključilo evropsko prvenstvo za ženske, preselil na Poljsko, za njim pa sta priletela še Ema Vratarič (iz društva DOS Gorenjska) in Janko Plešnik (DOS Koroška). Želimo jim uspešno opravljeno delo!

 

1802 ogledov skupaj 2 ogledov danes
fb-share-icon