Evropske igre tudi s slovenskima predstavnikoma

Recommended Baku 2015 LogoOd 12. do 28. junija bodo v Bakuju prve evropske igre. Odbojkarji in odbojkarice naj bi svoje tekme pričele dan po otvoritvi iger, torej 13. junija. Finalni tekmi bosta odigrani zadnja dva dneva vse evropskega športnega druženja. Domovanje odbojkarjev bo Crystal hall. Gre za 350 milijonov dolarjev vredno dvorano, ki je leta 2012 gostila tekmovanje za popevko Evrovizije. Za tekme evropskih iger bo kapaciteta dvorane 6.000 gledalcev.

Slovenijo bosta kot člana delegacije predstavljala Peter Končnik, član DOS Gorenjska, in Sanja Miklošič. Končnik bo na tekmovanju kot sodniški delegat, Miklošičeva pa bo del sodniškega zbora.

Končnik in Miklošičeva bosta predstavljala Slovenijo v Kristalni dvorani

Ostali sodniki nominirani za to tekmovanje so:

Aliyev Eldar (AZE), Collados Fabrice (FRA), Ivanov Ivaylo (BLG), Partiainen Kari (FIN), Piasetski  Aliaksandr (BLR), Rapisarda Daniele (ITA), Rodriguez Jativa Suzana (ŠPA), Schurmann Philippe (LIE), Simonović Vladimir (SRB), Yener Azizi (TUR), Zahorcova Karin (CZE), Zakharova Olga (RUS),Witte  Sabine (NEM), Michlic Agnieszka (POL), Simonovska Sonja (MNE).