Eva Tomec v Rusijo, Grega Novak v Turčijo

ERC CEV je posredovala delegacije za kvalifikacijske turnirje v kategorijah U19 in U20.

boris
Dvorana, kjer bo Eva Tomec sodila svoj prvi turnir pod okriljem CEV

Oba slovenska kandidata za mednarodnega sodnika bosta del svojih obveznosti za pridobitev naziva mednarodnih sodnikov lahko opravila konec marca oz. v začetku aprila. Eva Tomec je namreč delegirana na turnir v Rusijo. Tam se bodo v kategoriji deklet do 19 leta v kraju Ramenskoye (v bližini Moskve) pomerile reprezentance iz Rusije, Poljske, Švice in Ukrajine. Prav gotovo se obeta zanimiv boj za zmago na turnirju predvsem med ekipama Rusije (četrta na lestvici CEV) in Poljske (osma na lestvici CEV). Delegat CEV na turnirju bo Maris Pekalis (Latvija). Sodniški delegat pa Stefan Hank (Slovaška).

tokat
Dvorana v turškem Tokatu, kjer bo sodil Grega Novak

Grega Novak bo na podobnem turnirju v moški konkurenci do 20. leta sodil na turnirju v Turčiji. V mestu Tokat bodo za nastop na evropskem prvenstvu konkurirale reprezentance Turčije (3. na CEV), Češke (12. na CEV), Nizozemske (22. na CEV) in Latvije (22. na CEV). Delegat CEV bo Slobodan Milošević (Srbija), sodniški delegat je Tchavdar Penkov (Bolgarija).

Slovenska ženska reprezentanca se bo v istem terminu za nastop na prvenstvu U19 borila v Latviji, moška pa v domači Novi Gorici.