Državna prvenstva po svetu (3. del)

svf-extraligaSLOVAŠKA

Slovaška je dobila novega prvaka po štirih tekmah. Serija se je končala z gladkih 4:0 za Prešov, ki je bil v finalu boljši od Komarna. Prešov je že redni del prvenstva zaključil brez poraza. Dva poraza je zabaležil le v skupini za prvaka. Kasneje pa je vse tekme zmagal še v končnici. tretje mesto je osvojila ekipa Previdza. Nekaj utrinkov in slavje zmagovalcev si lahko ogledate TUKAJ.

logoŠVICA

V švicarskem prvenstvu je ponovno slavil Lugano. S 3:2 je bil v finalni seriji boljši od Lusanne. Zanimivost serije je bila, da so se prve štiri tekme končale s slavjem gostov. Le na zadnji je bil uspešen doma Lugano. Kako izenačen finale so odigrali, kakže tudi podatek, da so se kar tri od petih tekem končale šele po petih nizih. Lanski finalist Schonenwerd je sezono končal na petem mestu. Letos bodo odigrali tudi tekmo super pokala, ki jo najavljajo z napovednikom, ki si ga lahko ogledate TUKAJ.

turkish-volleyball-federationTURČIJA

Nekoliko presenetljivo je turško prvenstvo osvojil Arkas, ki je v sistemu dveh finalnih turnirjev na nevtralnih igriščih s petimi zmagami zasedel prvo mesto pred favorizirano ekipo Halkbank. Ziraat Bankasi je zasedel tretje mesto. Lanski finalist Fenerbahce je izpadel v četrtfinalu končnice.

Organization_WebLogo_115BOSNA IN HERCEGOVINA

Zmagovalec prvenstva je postala ekipa Mladost iz Brčkega. Mladost je v prejšnji sezoni osvojila tudi pokal in tako odnesla v svoje vitrine obe lovoriki. Drugo mesto je s porazom 3:0 v finalni seriji osvojila ekipa Gacko.

LOGO-OSCG-2015ČRNA GORA

Budvanska rivijera je obranila naslov. Zadnja tekma se je končala z gladkih 3:0. posnetek finalne tekme lahko pogledate TUKAJ. Budva tako nadaljuje niz lovorik v domačem prvenstvu. Derbiji z Budučnostjo pa niso več tako peklenski kot pred leti. Na zadnji letošnji finalni tekmi se je namreč zbralo zgolj 100 gledalcev.

ukrainaaUKRAJINA

Lokomotiv Kharkiv, ki je do rusko – ukrajinske krize redno nastopal v ruski ligi, je sedaj premočan za vse ekipe v domačem prvenstvu. V celotni sezoni ni izgubil niti ene tekme. Drugo mesto je osvojila ekipa Khimpom Sumy, ki je bila druga že sezono prej.

logo-rfevb-imgEs20140820082623ŠPANIJA

V ponovitvi predlanskega finala sta bila tokrat sreča in znanje na strani ekipe iz Almerie. Teruel je klonil v finalu s 3:1 v zmagah. Obe ekipi sta bili najboljši že po rednem delu tekmovanja. Zadnjo tekmo finala je Almeria zmagala v gosteh s 3:2. Tretji in četrti niz sta se končala na razliko v korist gostov. Veselje gostov si lahko ogledate TUKAJ.