Državna prvenstva po svetu (2. del)

Nadaljujemo pregled, kdo bo branil naslov v posameznih državnih prvenstvih v tekmovalni sezoni 2015/2016.

index       FRANCIJA

V Franciji so v lanski sezoni odigrali le eno, odločilno tekmo za naslov prvaka. Zmagovalec je bil isti kot sezono prej, Tours. Od Pariza so bili boljši s 3:2. Tours je naslov osvojil tudi z nekaj sreče, saj je četri niz dobil na razliko z 31:29 za izenačenje na 2:2 v nizih. Tour je bil šele četrti nosilec v končnici. Obe ekipi sta si priborili vstopnico za CEV ligo prvakov. Kratek povzetek tekme si lahko ogledate TUKAJ.

vbl_logo_270x300_5px_paddingNEMČIJA

V Nemčiji sta se v finalu pomerili isti ekipi kot sezono pred tem, a zmagovalec je bil tokrat drug, Friedrichshafen. V finalu je uspel nadoknaditi zmago zaostanka (2:1 za Berlin po treh tekmah) z uspehom v gosteh. To četrto tekmo so gostje dobili v petem nizu z zmago 16:14.

a1greek volleyball leagueGRČIJA

V finalu sta se pomerila najboljša iz rednega dela. Na koncu so slavili igralci PAOK-a s 3:0 v zmagah. Olympiakos se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Lanski finalist Alexandroupolis pa je bil na koncu šele šesti. Kakšno vzdušje znajo pripraviti v grčiji na odbojkarski tekmi si lahko pogledate TUKAJ.

11109303_1104867026196432_5992524849601113875_ntttIZRAEL

V izraelskem prvenstvu je za zmagovalno ekipo igral tudi naš igralec, Alan Komel. Ekipa Hapoel Matte Asher v celotni sezoni ni poznala poraza in tudi v finalu je suvereno odpravila ekipo Maccabi Tel Aviv. Obe ekipi sta se v finalu pomerili tudi sezono prej.

nevoboLogo_volleybalNIZOZEMSKA

Nizozemska, soorganizatorica letošnjega evropskega prvenstva za ženske, je moškega prvaka dobila po treh tekmah. S 3:0 je Landstede slavil proti Groningenu. Tako se je veselil še tretjega zaporednega naslova. Draisma, lanski finalist, je prvenstvo končal s porazom v tekmi za tretje mesto in na koncu zasedel nehvaležno četrto mesto.

plusliga_logoPOLJSKA

Plus Liga, kot se imenuje poljsko prvenstvo, je postreglo z novim prvakom. Rzeszow, prejšnjo sezono “samo” finalist, je tokrat uspel v finalu. Od Gdanska so bili boljši s 3:0 v zmagah. Tretje mesto je zasedel Belchatow, branilec naslova. Kratek posnetek vzdušja ob koncu zadnje finalne tekme si lahko pogledate TUKAJ.

russiaRUSIJA

Zenit je osvojil obe najpomebnejši domači lovoriki. Slavili so tako v pokalu kot tudi v državnem prvenstvu. S 3:1 v zmagah so v finalu odpravili Belgorod. lanski finalist Novosibirsk je tokrat obstal že v 1/4 finalu končnice. Zadnji del tekme si lahko ogledate TUKAJ.

logoSRBIJA

V velikem finalu sta se srečala velika rivala, ne samo na odbojkarskih igriščih. Crvena zvezda je uspela zmagati finalno serijo s 3:1. V končnico je sicer stopil kot prvi nosilec Partizan, ki pa je zabeležil dva poraza na domačem igrišču. Potem ko so znižali zaostanek na 2:1 v zmagah, so v četrti tekmi doživeli še tretji poraz v finalni seriji. Tekma se je končala s 3:1. Zanimivo zadnjo točko za zmago Crvene zvezde s 27:25 in končni naslov si lahko na posnetku od 04:20 ogledate TUKAJ.