CEV objavila delegacije – Slovencem 16 tekem v evropskih pokalih

Slovencem 12 tekem v ligi prvakov 2015/16

CEV je na svoji spletni strani objavila delegacije za evropske pokale v tekmovalni sezoni 2015/2016. Slovenski mednarodni sodniki so prejeli 16 delegacij. 12 tekem bodo sodili v ligi prvakov in prvakinj, štiri pa v pokalu Challenge.

Evropsko sezono bosta za slovence odprla Sanja Miklošič in Marko Seifried. Oba bosta med 03.11. in 05.11. sodila v prvem krogu moškega dela lige prvakov. Sanjo Miklošič bo pot vodila v Črno Goro, in sicer v Budvo na tekmo med Budvansko Rivijero in Halkbankom iz Ankare. Marko Seifried pa v istem terminu odhaja v bližnji Innsbruck, kamor v goste prihaja Zenit Kazan. Sanja Miklošič bo v nadaljevanju lige prvakov sodila še dve tekmi.

Sanja Miklošič je danes sodila tekmo med Odintsovim in Galatasarayem
Sanja Miklošič
David Gril bo vodil tekmo Lige prvakov v Romuniji
David Gril

Obe bosta v ženskem delu. Najprej bo od 10.11. do 12.11. na tekmi v Italiji, kjer se bosta pomerili ekipi Casalmaggiore in Chemik Police. V zadnjem krogu konec januarja pa bo prva sodnica na tekmi v Istanbulu med Fenerbahcejem in ekipo Dresdner SC.

Marko Seifried bo svojo drugo tekmo v skupinskem delu odsodil v Piacenzi. Tja k ženski ekipi v goste prihaja francoski Le Cannet. Tekma bo konec novembra.

David Gril bo svojo prvo tekmo imel med 17.11. in 19.11. v Friedrichshafenu. Domača ekipa se bo pomerila s turškim predstavnikom Ziraat Bankasi Ankara. David Gril bo na tej tekmi v vlogi prvega sodnika. V zadnjem krogu lige prvakinj pa bo kot drugi sodnik na Poljskem delil pravico med Impel Wroclaw in Telekom Baku.

CEV je z delegacijo poskrbela, da bosta na tekmi v Grčiji vsaj dva Korošca. Boris Skudnik je delegiran na tekmo 2. kroga med PAOK Thessaloniki in Trentinom, za katerega bo v novi sezoni zaigral Tine Urnaut. V začetku decembra pa bo Skudnik še delivec pravice na Poljskem. Tekma med Rzeszow in Asse Lennik bo v začetku decembra.

dgh
Blaž Markelj

Naš peti predstavnik v ligi prvakov oz. prvakinj je Blaž Markelj. V začetku novembra ga bo pot vodila v Belgijo na tekmo Noliko Maaseik : Tours VB. V januarju pa ga čakata še dve gostovanji. Najprej v 5. krogu ženske lige v Istanbulu, pri branilkah naslova prvakinj iz leta 2015. Na tekmi Eczacibasi Vitra Istanbul : Agel Prostejov bo sodil kot drugi sodnik. V zadnjem krogu teden dni kasneje (26.01.2016) pa bo na Poljskem v zadnjem krogu moške lige sodil tekmo PGE SKRA Belchatow : Dukla Liberec.

Kam bosta odpotovala na tekme pa manj vesta Ljubo Globačnik in Bernard Valentar. Delegirana sta na štiri tekme pokala Challenge. A samo Bernard Valentar ve, da ga bo najprej pot vodila v Verono, kamor prihaja portugalski predstavnik Fonte Bastardo Azores. Na drugi tekmi (1/16 pokala Challenge) pa bo v začetku decembra šel v Francijo ali Ukrajino. Sodil bo namreč tekmo med poraženo ekipo iz pokala CEV in zmagovalno ekipo 2. kroga pokala Challenge. V tej tekmi se bosta pomerili ekipi Mladost Zagreb in Teva Godollo.

Ljubo Globačnik bo v 2. krogu pokala Challenge sodil tekmo med zmagovalcem pokala BVA (Balkan Vollevball Assosiation) in albansko Studenti Tirana. V 1/16 pokala pa ga čaka pot k boljši ekipi iz drugega kroga (tekma Zmagovalec BVA pokala: AON Naxos). Drugo ekipo bo določil dvoboj CEV pokala med C.S.M. Targoviste in Azeryol Baku.