Blaž Markelj sodi finale Lige prvakov

Medtem ko se je v Sloveniji po petih tekmah zaključilo državno prvenstvo v moški članski konkurenci, kjer je slavila ekipa ACH Volley, se 29. in 30.4. 2017 obeta poslastica v Rimu. V slavni večnamenski dvorani Palalottomatica, ki je med drugim leta 1960 gostila Olimpijske igre, se bodo za naslov najboljšega moškega kolektiva v odbojki pomerile ekipe Sir Sicoma Colussi PERUGIA (domačini), Cucine Lube Civitanova, BERLIN Recycling Volleys in Zenit KAZAN.

V soboto, 29.4. se bosta v prvem polfinalnem obračunu pomerili ekipi iz Nemčije in Rusije. Tekma se bo začela ob 16:30 po našem času (povezava do spletnega ogleda). Z veseljem in ponosom oznanjamo, da bo vlogo prvega sodnika opravljal slovenski sodnik Blaž Markelj, član DOS Gorenjska, ki je že vrsto let vpet v mednarodno sceno in ves svoj prosti čas namenja predvsem sojenju. Ne le da je dolgoletni sodnik v Sloveniji, ampak tudi izobražuje in pomaga novim sodnikom ter jih na lokalni ravni delegira na turnirje in tekme. V strokovni komisiji Zveze odbojkarskih sodnikov Slovenije je vrsto let aktiven član.

Njegov kolega na tej tekmi bo Eldar Aliyev iz Azerbajdžana, drugo polfinalno tekmo pa bosta sodila Akinci Erdal iz Turčije in Simonović Vladimir iz Srbije.

Slovita večnamenska dvorana Palalottomatica v Rimu, foto: studiogamma.eu

Vse tekme si bo mogoče med drugim ogledati na kanalu Sport Klub 6 in Laola1.tv. Spored tekem in rezultate si lahko ogledate tukaj.

Blaž Markelj ima kar nekaj izkušenj s tekem najvišjega ranga

Blažu in ostalim članom sodniškega zbora želimo odlično koncentracijo in veliko uspeha.