Znani sodniki zaključnega turnirja četverice v ligi prvakinj in prvakov

Azoty Arena bo gostila zaključek ženske lige prvakinj

2015-CEV-DenizBank-Champions-League Takoj, ko so bili znani vsi udeleženci zaključnega turnirja četverice pri ženskah in moških, je CEV objavil tudi imena sodnikov, ki bodo delili pravico na tej vrhunski prireditvi.

Moški Final 4, bo 28. in 29. marca potekal v Berlinu, v dvorani Max Schmeling. Na zaključni turnir so se poleg domačinov, ekipe Berlin Recycling Volleys, uvrstile še ekipe Zenit Kazan, Rzeszow in Belchatow. Sodniški zbor bo pod vodstvom predsednika Jana Reka.

Delegirani sodniki:

• Fabrice COLLADOS (FRA)
  • Arturo DI GIACOMO (BEL)
  • Juraj MOKRY (SVK)
  • Vladimir SIMONOVIĆ (SRB)

Ženske ekipe se bodo srečale na Poljskem. Szczecin bo v Azoty Areni gostil domačo Chemik Police, italijansko Busto Arsizio in dve ekipe iz Istanbula, VakifBank in Eczacibasi VitrA. V začetku aprila bo Jan Rek vodil ekipo sodnikov:

• Heike KRAFT (NEM)
  • Aliaksandr PIASETSKI (BLR)
  • Susana Maria RODRIGUEZ JATIVA (ESP)
  • Karin ZAHORCOVA (CZE)

Na obeh finalnih turnirjih bo poleg video preverbe sodniških odločitev uporabili tudi aplikacijo za ekipe. Tako ekipe ne bodo več oddajale listkov s postavami, ampak bodo postave vnesli direktno v aplikacijo. poleg tega bodo prek aplikacije zahtevali polminutne odmore, menjave in zahteve za video preverbo.