Znani sodniki za finalne turnirje svetovne lige in Grand Prix

nwl2FIVB_world_grand_prixSodniška komisija FIVB je pred dnevi poslala delegacije za sojenje na zaključnih turnirjih svetovne lige in v Grand Prix tekmovanju.

Tako svetovna liga kot Grand Prix sta letos razdeljena v tri kakovostne skupine. Boji znotraj skupin pa se zaključijo s finalnimi turnirji.

SVETOVNA LIGA:
Heike Kraft bo prihodnji teden gostovala v Kopru

• skupina 3 (Bursa / Turčija)Al Naama Ibrahim Ahmed (Katar), Schuerman Philippe (Liechtenstein), Abdelsamad Waleed (Egipt), Vera Mechan Hugo (Peru), rezervni sodnikYener Aziz (Turčija)
  • skupina 2 (Sydney / Avstralija)Zenovich Andrey (Rusija), Alenezi Abdullah (Kuvajt), Pasquali Fabrizio (Italija), Turci Paulo (Brazilija), rezervni sodnikNguyen Toan Phong (Avstralija)
  • skupina 1 ( Firence / Italija)Vereecke Philippe (Francija), Labasta Milan (Češka), Shaaban Nasr (Egipt), Cespedes Lassi Denny (Dom. Republika), Wang Ning (Kitajska).
GRAND PRIX:
  • skupina 3 (Samokov / Bolgarija) Lee Heung Fai (Hong Kong), Rolf Patricia (ZDA), Kraft Heike (Nemčija), Coutinho De Oliveira (Brazilija), rezervni sodnikIvanov Ivaylo (Bolgarija)
  • skupina 2 (Kozalin / Poljska)McLean Scott (Kanada), Kang Joo-Hee (J. Koreja), Grass Angela (Brazilija), Rapisarda Daniele (Italija), rezervna sodnica Michlic Agnieszka (Poljska)
  • skupina 1 ( Tokyo / Japonska)Alrovski Hamid Mohamed (ZAE), Tano Akihiko (Japonska), Rodriguez Susana Jativa (Španija), Concia Pedro Fabian (Argentina), Macias Luis Gerardo (Mehika), El Kheshen Waleed (Egipt), rezervni sodnik – Kitamura Yuka (Japonska).
Daniele Rapisarda, ki bo sodil enega od finalnih turnirjev Grand Prix, bo konec junija gostoval v Mariboru

V prihodnjih dneh bosta v okviru tekem Evropske lige v Sloveniji gostovala dva sodnika, ki sta določena za sojenje zaključnih turnirjev Grand Prix. Heike Kraft bo 19. in 20. junija sodila v Kopru na tekmah med ženskima reprezentancama Slovenije in Bolgarije. Teden dni kasneje (27. in 28. junija) pa bo v Mariboru na moški tekmi med Slovenijo in Turčijo delil pravico italijanski sodnik Daniele Rapisarda.