Znani organizatorji evropskih prvenstev do leta 2015

GeneralAssembly_20130927-105305

vir: www.cev.lu

V okviru evropskega prvenstva za moške je potekala tudi Generalna skupščina CEV.

Poleg pregleda delovanja CEV-a in raznih komisij, ki delujejo znotraj njega, je bil pomemben del tudi določitev organizatorjev evropskih prvenstev v prihajajočih letih (do 2015).

Žensko evropsko prvenstvo bosta leta 2015 skupaj organizirali Nizozemska in Belgija. Prvenstvo se bo pričelo 25. septembra, končalo pa 4. oktobra s finalnimi tekmami v Rotterdamu. Istega leta bo Nizozemska gostila tudi svetovno prvenstvo v odbojki na mivki (junij 2015).

arena-armeec-outside

Armeec Arena v Sofiji

Moško evropsko prvenstvo leta 2015 bosta skupaj organizirali Bolgarija in Italija. Prvenstvo bo potekalo v oktobru, finalni del pa bo odigran v Bolgariji, točneje v dvorani Armeec Arena, kjer je že potekal finalni del svetovne lige.

Žensko evropsko prvenstvo U-19 bo leta 2014 potekalo na Finskem in v Estoniji. Zaključni boji bodo potekali v Tartuju, drugem največjem estonskem mestu.

Moško evropsko prvenstvo U-20 bo organizirano v Češkoslovaški. No, skupaj ga bosta organizirali Češka in Slovaška. Finale bo v Brnu, ki je letos že gostil žensko svetovno prvenstvo do 20 let.

Evropsko prvenstvo za dekleta U-18 bo leta 2015 potekalo v Bolgariji. Sofija in Varna bosta kot preizkus za evropsko člansko prvenstvo, ki bo potekalo istega leta v istih mestih, organizirali tekmovanje v prenovljenih dvoranah.

Evropsko prvenstvo za fante U-19 bo organizirano v Turčiji. Domačin reprezentancam bo leta 2015 Ankara.

Zgodovinsko prizorišče bo gostilo prventstvo v odbojki na mivki leta 2014

Evropsko prvenstvo v odbojki na mivki leta 2014 bo gostil Rim. Tekme bodo potekale v Foro Italico (prej Foro Mussolini), ki je bil zgrajen v letih 1928 – 1938. Na tem zgodovinskem prizorišču so potekali tudi boji na olimpijskih igrah v Rimu leta 1960. Leta 2011 je tu potekalo tudi svetovno prvenstvo v odbojki na mivki.

Glede na to, da bosta obe svetovni prvenstvi za člane v letu 2014 organizirani v Evropi (članice Italija, člani Poljska) se obeta evropskim ljubiteljem odbojke veliko priložnosti, da uživajo v tekmah sedanjih ali pa bodočih zvezdnikov tega športa.

Generalni sekretar OZS z biltenom svetovnega prvenstva na Poljskem

1953 ogledov skupaj 1 ogledov danes