Znane vse polfinalistke evropskega prvenstva za ženske

hollandaturkiye6

Iz Zuricha in Halleja v Berlin

Po dnevu premora in selitvi nekaterih reprezentanc na nova prizorišča, se je s tekmami razigravanja nadaljevalo evropsko prvenstvo za članice.

Turčija je brez večjih težav odpravila ekipo Belorusije s 3:0. Prav tako je Italija nadigrala Poljsko, ki je za to prvenstvo pripravila precej pomlajeno reprezentanco. Zato pa je bilo v preostalih dveh obračunih izredno napeto. Hrvatice so s 3:2 premagale Nizozemke, Francozinje pa so bile po velikem preobratu uspešnejše od Čehinj. Češka je vodila z 2:0 v nizih, v tretjem imela prednost 19:12 in 23:21, a ni uspela izkoristiti te prednosti. Končni rezultat je bil torej 3:2 ( -20, -9, 23, 23, 18) za Francijo.

V 1/4 finalu je Belgija premagala Francijo s 3:2 in se bo v  polfinalu pomerila z Nemčijo, ki je bila boljša od Hrvaške s 3:0. Da tekma ni bila tako gladko v korist Nemčije, kažejo rezultati po nizih (23, 23, 18). Na tekmi sta bila podeljena tudi dva rdeča kartona hrvaški ekipi. S tem porazom je Slovenija ostala brez predstavnika na letošnjem evropskem prvenstvu, saj se Sebastjan Mavrič, ki je bil v vlogi statistika pri hrvaški reprezentanci, vrača v domovino.

V drugem polfinalu se bosta srečali ekipi Srbije, ki je premagala Italijo, in Rusija, ki je bila boljša od Turčije. Obe ekipi sta nasprotnice premagali s 3:0.

Polfinalna obračuna bosta imela še dodaten naboj, saj se prvi dve reprezentanci tega prvenstva direktno uvrstita na naslednje svetovno prvenstvo, ki bo leta 2014 v Italiji. Vse reprezentance so se preselile v Berlin, kjer bo zaključni del evropskega prvenstva. Polfinalni tekmi sta na sporedu v petek, obračuna za medalje pa v soboto.

Od 16. sodnikov se jih je šest od prvenstva poslovilo po skupinskem delu. Od preostale deseterice pa je ERC določil šesterico, ki bo sodila na zaključnih bojih. To so: Sobrero (Italija), Čuk (Srbija), Loderus (Nizozemska), Ridriguez Jativa (Španija), Schurmann (Liehtenstein) in Kraft (Nemčija).