Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Znane vse evropske države udeleženke za svetovni prvenstvi na Poljskem in v Italiji

Tudi s pomočjo Sebastjana Mavriča je Hrvaški uspelo

Tudi s pomočjo Sebastjana Mavriča je Hrvaški uspelo

Danes se je končal tretji, zadnji krog kvalifikacij za svetovni prvenstvi pri ženskah in moških. Slovencem se žal ni izšlo, saj so po porazu s Srbijo osvojili drugo mesto v svoji skupini. Med drugo uvrščenimi ekipami pa so končali na tretjem mestu. Najboljši drugi so bili Francozi, ki so v Parizu zadnji dan izgubili z Belgijo s 3:2 in tako končali tekmovanje s sedmimi točkami. Pri moških na svetovno prvenstvo iz Evrope, poleg že uvrščenih ekip Poljske, Italije in Rusije, potujejo še zmagovalci vseh skupin: Bolgari, Srbi, Nemci, Belgijci in Finci. Kot že zapisano se jim bo na Poljskem kot najboljša drugo uvrščena ekipa pridružila še Francija.

Pri ženskah so bile iz Evrope na prvenstvo že uvrščene ekipe Italije, Rusije in Nemčije. Zmagovalke skupin so postale reprezentance Turčije, Azerbajdžana, Belgije, Hrvaške in Bolgarije. Pri dekletih sta si nastop na prvenstvu v Italiji zaslužili dve drugi najboljši ekipi. To sta postali Srbija in Nizozemska. Prvenstvo bo v Italiji potekalo od 23. septembra do 12. oktobra 2014. Ena izmed skupin bo igrala v bližnjem Trstu.

Naj omenimo, da je s hrvaško reprezentanco tudi na tem turnirju v vlogi statistika sodeloval Sebastjan Mavrič.

831 ogledov skupaj 1 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...