21. februar, 2019

Znane nominacije za evropske kvalifikacije za Rio – Končnik v Berlin!

Rio-2016-LogoCEV je pred dnevi objavila seznam vseh uradnih oseb, ki bodo opravljale svoje funkcije na kvalifikacijah za Rio 2016. Na ženskem turnirju, ki bo v Ankari, se bo osem evropskih reprezentanc potegovalo za eno prosto mesto, ki direktno vodi v Brazilijo. Dve reprezentanci pa si bosta zagotovili nadaljnje boje preko FIVB kvalifikacij. Enak sistem je tudi pri moških, ki se bodo srečali v Berlinu. Na tem turnirju je vloga sodniškega delegata zaupana Petru Končniku, članu DOS Gorenjska. Skupaj z novim predsednikom ERC, Lucianom Gasparijem, bosta skrbela, da bo sodniški del potekal kar se da tekoče in kvalitetno.

Pri ženskah bodo pod vodstvom sodniških delegatov Zorice Bjelić in Patricka Racharja sodili: Aliyev (AZE), Di Giacomo (BEL), Zahorcova (ČEŠ), Rodriguez (ŠPA), Adler (MAD), Huhtaniska (FIN), Dudek (POL) in Stanisic (ŠVI).

Moško pot v Rio pa bodo, kot omenjeno pod vodstvom Gasparija in Končnika, pravično odprli oziroma zaprli sodniki: Rajković (HRV), Gerothodoros (GRČ), Pasquali (ITA), Nastase (ROM), Zenovich (RUS), Simonović (SRB), Mokry (SVK) in Akinci (TUR).

Kvalifikacije bodo potekale v začetku leta 2016.

Več o kvalifikacijah, kjer bo tudi Končnik, si lahko ogledate na spletni strani TUKAJ.

Na olimpijske igre so dosedaj že uvrščene naslednje ekipe :

• moški: Brazilija, ZDA, Italija, Argentina
  • ženske: Brazilija, Kitajska, Srbija