Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Zaključni boji v tekmovanjih CEV tudi s slovenskimi sodniki

Perugia: Slavje domačih je v živo doživel CEV supervisor Anton končnik. foto: CEV

Perugia: Slavje domačih je v živo doživel CEV supervisor Anton končnik.
foto: CEV

Ta teden so bili znani vsi udeleženci 1/6 končnice CEV lige prvakov. Kot uradni osebi CEV sta bila aktivna dva slovenska predstavnika.

Anton Končnik je bil supervisor na povratni tekmi 1/12 finala lige prvakov na tekmi med Perugio in Jastrzebskim, ki so jo gladko s 3:0 dobili domačini in se uvrstili v zadnji krog končnice pred finalnim turnirjem četverice.

Prav v Perugio se bo odpravil David Gril, ki bo drugi sodnik na prvi tekmi 1/6 končnice. V goste k Perugii prihaja še ena poljska ekipa, in sicer Belchatow. Tekma bo med 03. in 05. marcem.

Dvojni program v Istanbulu za Marka Seifrieda. foto: CEV

Za Markom Seifriedom je dvojni program v Istanbulu
foto: CEV

Marko Seifried je imel v Istanbulu dvojni program. V četrtek je bil prvi sodnik na tekmi VakifBank Istanbul : Dinamo Kazan. Dan prej je kot drugi sodnik delil pravico na tekmi Fenerbahce : Dresdner. Zmago s 3:2 so slavile gostje, kar pa jim ni pomagalo k uvrstitvi v zadnji zaključni krog. Tam se bo Fenerbahce v mestnem derbiju pomeril z VakifBanko. Povratno tekmo omenjenega derbija bo sodila slovenska mednarodna sodnica Sanja Miklošič. Tekma bo med 10. in 12. marcem.

V istem terminu se na Poljsko odpravlja Boris Skudnik. Skupaj s finskim sodnikom Huhtaniskaem bosta sodila tekmo med Rzeszow in Lokomotivo Novosibrsk. Gre za povratno tekmo 1/6 finala lige prvakov.

V začetku marca so na sporedu tudi tekme 1/4 finala v ostalih dveh evropskih pokalih, CEV in Challenge. Marko Seifried je kot prvi sodnik delegiran v Grčijo, na tekmo AON Pannaxiakos Naxos : Uralochka. Gre za ženski del tekmovanja.

Evropska sodniška komisija je že določila sodnike, ki bodo delili pravico na finalnem turnirju za moške do 19 let in dekleta do 18 let. Od Slovencev bo na moškem turnirju, ki ga bo Turčija organizirala v dveh mestih, sodil Bernard Valentar. Evropsko prvenstvo bo potekalo od 04. do 12. aprila.

 

 

 

1337 ogledov skupaj 2 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...