V spomin: Stanko Habjan

Ljubitelji odbojke so z obžalovanjem prejeli vest, da je v 86. letu starosti preminil Stanko Habjan. Stanko je bil več kot trideset let aktiven odbojkarski sodnik. Je tudi prejemnik diplome Odbojkarske zveze Jugoslavije za prispevek k razvoju in napredku odbojke na področju bivše Jugoslavije. Leta 1982 je prejel tudi diplomo Odbojkarske zveze Slovenije.

Leta 1962 je bil med ustanovitelji športne zveze Radovljice, katere član je še danes DOS Gorenjska. Takoj po vojni se je priključil delovanju Fizkulturnega društva Kropa. V tem društvu je kar nekaj let deloval tudi kot predsednik.

Stanko Habjan, nosilec zlate Bloudkove značke, pa ni deloval zgolj v odbojki. Bil je tudi zvezni sodnik za alpske discipline, smučarske teke in skoke. Imel je tudi naziv mednarodnega sodnika za sankanje.

Leta 1984 je kot sodnik sodeloval na olimpijskih igrah v Sarajevu.