Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

V sede do brona!

Nastavljanje foto objektivom ob doseženem tretjem mestu

Nastavljanje foto objektivom ob doseženem tretjem mestu

Kljub temu, da na letošnjem evropskem prvenstvu v sedeči odbojki Slovenija ni bila favorit, je pokazala kako se premešajo karte in osvoji odličje! V tekmi za 3. mesto so premagale reprezentanco Nizozemske s 3:2. Poleg bronaste medalje, je Danica Gošnak prejela še nagrado za najboljšo sprejemalko.

Tudi v finalu je bilo napeto do konca, saj je Rusija osvojila zlato odličje šele po petem nizu, Ukrajinke pa so bile srebrne. V moški konkurenci so se srečali stari znanci. Z rezultatom 3:0 v setih (22, 20, 28) so Rusi premagali reprezentanco Bosne in Hercegovine.

 

Vrstni red evropskih reprezentanc po prvenstu je sledeč:

 

MOŠKI
 1. Bosna in Hercegovina
 2. Rusija
 3. Nemčija
 4. Ukrajina
 5. Nizozemska
 6. Poljska
 7. Hrvaška
 8. Velika Britanija
 9. Srbija
 10. Madžarska
 11. Azerbajdžan
 12. Latvija
 13. Litva
ŽENSKE
 1. Rusija
 2. Ukrajina
 3. Slovenija
 4. Nizozemska
 5. Nemčija
 6. Finska
 7. Madžarska
 8. Poljska
 9. Hrvaška

Rezultati vseh tekem so zbrani tukaj.

Čestitke vodstvu ekipe in reprezentantkam! Pravtako čestitamo Petru Končniku, Emi Vratarič in Janku Plešniku, ki so na tem evropskem prvenstvu zastopali Slovenijo v vlogah sodniškega delegata oz. sodnikov.
874 ogledov skupaj 2 ogledov danes
Najbolj brano
 • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...