Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Univerzijada v Južni Koreji tudi z gorenjskim predstavnikom

2015_universiade_logo (1)V poplavi raznih tekmovanj pod okriljem FIVB in CEV je kar nekako neopazno minilo odbojkarsko tekmovanje v okviru 28. univerzijade v Južni Koreji.

Tudi na tem tekmovanju smo imeli Slovenci svojega predstavnika. Peter Končnik je kot sodniški delegat skrbel za vodenje in izobraževanje sodnikov, ki so pripotovali na ta turnir.

V moškem delu je nastopilo 21 ekip, od tega pet iz Evrope. Pri dekletih je bil konkurenca nekoliko manjša, saj je nastopilo 16 ekip.

Po skupinskem delu je vse ekipe čakalo še razigravanje za mesta. Pri moških so še četrtič zapored slavili Rusi. V finalu so s 3:1 (25, 23, -21, 14) premagali študente iz Ukrajine. Tretje mesto je osvojila Argentina.

Postava Rusije: Pavel Pankov, Ilia Vlasov, Dmitrii Kovalev, Egor Feoktistov, Ilyas Kurkaev, Alexander Markin, Igor Philippov, Aleksei Kabeshov, Alexander Kimerov, Maksim Zhigalov, Egor Kliuka, Sergei Nikitin.

Posnetek finalne tekme si lahko ogledate TUKAJ.

Peter Končnik in Tom Blue v uradnih uniformah

Peter Končnik in Tom Blue v uradnih uniformah

Pri dekletih sta se v finalu ravno tako pomerili ekipi Rusije in Ukrajine. Tudi tu so bile boljše igralke iz Rusije. Rezultat 3:0 (12, 17, 17) govori o veliki premoči ruskih študentk. S to zmago so obranile naslov iz leta 2013, ko so zmagale v Kazanu. Tretje mesto so po zmagi nad Brazilijo osvojile študentke iz Japonske.

Finalno tekmo si lahko ogledate TUKAJ.

Slovenski ekipi sta se univerzijade zadnjič udeležili leta 2009, ko je bil prvenstvo v Beogradu.

Naslednja univerzijada bo leta 2017 na Tajvanu.

 

1299 ogledov skupaj 1 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...