Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Umrl je Srečko Paul, častni predsednik DOS Gorenjska

V 86. letu je umrl Srečko Paul, častni predsednik Društva odbojkarskih sodnikov Gorenjska.

Rojen je bil 11.05.1933 v Kropi. Po izobrazbi strojni ključavničar, vse življenje pa je praktično deloval tudi kot športni delavec.

Kot športnik je bil državni reprezentant v smučarskih skokih.

V svoji karieri funkcionarja je bil član predsedstva OZ Jugoslavije in OZ Slovenije, predsednik tehnične komisije OZS in disciplinski sodnik OZS.

V letih 1997-1998 je bil predsednik Športne zveze Radovljica.

V DOS Gorenjska je vrsto let deloval kot član upravnega odbora, kar nekaj let pa je društvo kot predsednik tudi vodil. UO DOS Gorenjska ga je že pred leti imenoval za častnega predsednika DOS Gorenjska.

Za svoje delo na področju športa, predvsem v odbojki, je leta 1979 prejel zlato Bloudkovo značko. Leta 1987 je bil med prejemniki Bloudkove plakete za “za uspešno delo v športu, posebej odbojki”.

Pogreb bo v soboto, 25.08.2018, na pokopališču v Kropi ob 15:00.

 

 

1218 ogledov skupaj 2 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...