Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

U22 za svetovno prvenstvo U23 – slovenska dekleta da, fantje ne

V Dohi so se naslova veselili igralci iz Rusije

V Dohi so se naslova veselili igralci iz Rusije

Poleti leta 2017 bo FIVB organizirala svetovno prvenstvo do 23 let. Organizatorja prvenstva zaenkrat še nista določena.

CEV ima zagotovljeno udeležbo dveh reprezentanc na prvenstvu tako v moški kot tudi v ženski kategoriji. Sprejeta je bila odločitev, da bodo v letu 2016 izpeljane evropske kvalifikacije. Pri moških je bila za vabila upoštevana evropska lestvica reprezentanc do 20. leta, pri ženskah pa lestvica do 19. leta.

Šest ekip v obeh konkurencah je dobilo vabila. Dve ekipi bosta določeni po tem, ko bodo znani organizatorji posameznih turnirjev.

Pri moških so tako povabljene ekipe Rusije, Italije, Turčije, Poljske, Francije in Belgije. Slovenija na CEV lestvici zaseda deseto mesto. To praktično pomeni, da bi se v kvalifikacije lahko uvrstila zgolj v primeru pridobitve organizacije kvalifikacijskega turnirja. Potrebno je omeniti, da Slovenija na FIVB lestvici zaseda visoko šesto mesto. V primeru, da bo formula uvrščanja na prvenstvo enaka kot za prvenstvo leta 2015, bi Slovenija imela veliko možnosti, da se na prvenstvo uvrsti kot najvišje uvrščena ekipa po lestvici FIVB U21. Seveda bi se vseh pet reprezentanc, ki so pred njo, moralo na prvenstvo uvrstiti preko kontinentalnih kvalifikacij.

Pri dekletih si naše igralke delijo šesto mesto na lestvici CEV s Češko. Vendar so naša dekleta dobila prednost pred vrstnicami iz Češke. Poleg Slovenk so v kvalifikacije povabljene tudi ekipe Srbije, Turčije, Italije, Rusije in Bolgarije.

Pri moških v kategoriji U23 bodo naslov branili Rusi, pri dekletih pa Brazilke.

 

1173 ogledov skupaj 1 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...