TV novosti z Japonske

Linijski sodniki s TV kamero vir: www.fivb.org

Linijski sodniki s TV kamero
vir: www.fivb.org

Na letošnji izvedbi moškega FIVB World Grand Champions pokala so mnogi opazili, da tudi linijski sodniki nosijo posebne kamere. Na socialnih omrežjih je kar nekaj napačnih informacij, da se posnetki s teh kamer uporabljajo za preverjanje pravilnosti sodniških odločitev.

V resnici gre zgolj za poizkus FIVB in domače televizije (NTV), da bi dogajanje na igrišču čim bolj približali TV gledalcem. Prvič so bile posebne kamere uporabljene na tekmi med Rusijo in Italijo. Razvoj teh kamer so skupaj s FIVB razvile tri TV postaje, ki prenašajo tekme na Japonskem – TBS, Fuji TV in NTV. Gre zgolj za eno izmed idej, kako popestriti spremljanje odbojkarskih akcij s pomočjo akterjev na oz. v neposredni bližini igrišča.

Druga novost, ki so jo vpeljali na tem tekmovanju, je lahko vidna na tekmah, ko igra Japonska. Med tekmo lahko navijači objavijo svoj komentar na Twitterju. Nekaj teh komentarjev je objavljenih na reklamnih panojih okoli igrišča. Twitter je na namreč na Japonskem zelo priljubljeno socialno omrežje in na ta način želijo približati odbojko domačim simpatizerjem, predvsem mlajšim generacijam.