Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Trije Slovenci med člani sodniškega zbora na evropskih članskih prvenstvih 2015

Poleg reprezentance bosta na ženskem prvenstvu še Peter Končnik in David Gril

Poleg reprezentance bosta na ženskem prvenstvu še Peter Končnik in David Gril

Slovenska odbojka se ob uvrstitvi obeh članskih reprezentanc na evropsko prvenstvo 2015 lahko pohvali, da bo ena izmed 12-ih zvez, ki bo na prvenstvu imela obe članski vrsti. Poleg Slovenije je to uspelo še Bolgariji, Češki, Nemčiji, Nizozemski, Hrvaški, Italiji, Belorusiji, Belgiji, Poljski, Rusiji in Srbiji.

Da bo slovensko zastopstvo na prvenstvih še številčnejše pa so poskrbeli tudi slovenski sodniki. Na moškem prvenstvu nas bo zastopala Sanja Miklošič, na žensko prvenstvo pa je s strani CEV delegiran David Gril. Za vodenje sodniškega dela pa bo na ženskem prvenstvu, ki bo potekalo v Belgiji in na Nizozemskem kot sekretar posebne sodniške komisije skrbel Peter Končnik, član DOS Gorenjska.

Slovenija je tako ena izmed sedmih držav, ki bodo imela na članskih prvenstvih v letu 2015 kar tri predstavnike v sodniških vrstah. Poleg Slovenije bodo s tremi udeleženci še Srbija, Francija, Italija, Nemčija, Rusija in Turčija. Gre torej za zavidljivo družbo odbojkarskih (in sodniških) velesil.

Sanja bo v oktobru sodnica na moškem prvenstvu v Bolgariji in Italiji

Sanja bo v oktobru sodnica na moškem prvenstvu v Bolgariji in Italiji

Le trinajst evropskih držav se lahko pohvali, da bodo s po enim sodnikom zastopane tako na moškem kot na ženskem prvenstvu.

Žensko prvenstvo bo potekalo od 26.09. do 04.10. na Nizozemskem in v Belgiji. Moški se bodo za naslov potegovali od 09.10. do 18.10 v Bolgariji in Italiji.

 

 

 

 

 

1357 ogledov skupaj 1 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...