Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Trenerski seminar v Mariboru – A, B, C in D

Jurij Čopi

Jurij Čopi
(foto: okfram.si)

Okrog sto trenerjev se je udeležilo seminarja v Mariboru, kjer so jim predstavili nov trenerski portal, deležni pa so bili tudi predavanja o poziciji podajalca s strani nemškega trenerja, trenutno selektorja Kameruna – Nonnenbroich Peter.

Sezona se bo s prvimi pokalnimi tekmami začela kmalu. Kar lepo število trenerjev se je danes zbralo pod Pohorjem na še zadnjem seminarju za prihajajočo sezono. Kogar tudi tokrat ni bilo, pa bi vseeno rad vodil ekipo, ob predpostavki, da ima opravljen tečaj, bo moral “kupiti” licenco – 5-kratnik letne članarine. Davek neudeležbe je pač visok.

Program se je začel s predstavitivijo spletnega portala, od koder bodo trenerji lahko črpali raznorazna gradiva, ki so jih pripravili v OK Fram. Jurij Čopi, priznani slovenski trener, je lansko leto prevzel ekipo starejših dečkov in kadetov v tem klubu, ter z njimi načrtno delal vso sezono. Ekipa je bila dokaj nehomogena, tako po znanju kot po fizičnih lastnostih. Postavil je kratkoročne, srednjeročne in dolgoročne cilje, sestavil načrt treningov in tekem ter vse skupaj spremljal. Rezultati so bili kmalu vidni, saj so bili dečki uspešni tako v tekmovalnem smislu, kot v tehnično-taktičnem. Program dela, z video posnetki in podrobnimi razlagami, so tako postavili na portal, ki bo plačljiv. Z Društvom odbojkarskih trenerjev se dogovarjajo o pokritju članarine za trenerje za sezono 2013/14. Če bo do tega prišlo, bo portal verjetno zaživel, raven kvalitete mlajših selekcij pa najbrž tudi.

Nonnenbroich Peter s kamerunsko reprezentanco (foto: sueddeutsche.de)

Nonnenbroich Peter s kamerunsko reprezentanco
(foto: sueddeutsche.de)

Kasneje je na vrsto prišel Nonnenbroich Peter, ki trenutno vodi reprezentanco Kameruna, s katero so v Sloveniji na pripravah. Predstavil je svojo filozofijo igralnega mesta podajalec, nekaj video posnetkov in analizo kamerunskega prvega podajalca, kasneje pa so imeli možnost trenerji nekaj vaj, od osnovnih do nekoliko zahtevnejših, videti na igrišču. Na koncu je še poudaril, da je pri najmlajših potrebno temeljiti na igri, kar pomeni, da jim trenerji ali učitelji športne vzgoje olajšajo vadbo s tem, da zanje prilagodijo pravila – manjše polje, 1:1, 2:2, druga žoga ujeta, servis s prsti, itd.

Trenerjem želimo uspešno delo v sezoni 2013/14!

 

1258 ogledov skupaj 2 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...