Ta vikend zaključek CEV pokalov s F4 turnirjem lige prvakov

Blaž Markelj lani na F4 v Rimu

Potem ko so prejšnji teden z zmagoslavjem Vakifbanka ligo prvakinj zaključile ženske ekipe in se s tem poslovile od evropskih klubskih tekmovanj v letošnji tekmovalni sezoni, enak turnir ta vikend čaka še moške v Kazanu (povezava na spletno stran zaključnega turnirja). 

Na ženskem zaključnem turnirju v Romuniji so sodili PARTIAINEN Kari (Finska), GRIEDER Stephan (Švica), MEZOFFY Zsolt (Madžarska) in BERNAOLA Mario (Španija).

Vakifbank je v finalu s 3:0 premagal domačo ekipo CSM Volei Alba Blaj (Romunija).

Pri moških bodo naslov branili domači igralci. Zenit Kazan bo lovil četrti zaporedni naslov. V polfinalu jim bodo nasproti stali italijanski prvaki iz Peruggie. Drug polfinale bo med poljskimi podprvaki Zakso in italijanskim podprvakom Lube Civitanovo.

Vse tekme si bo možno ogledati na programu Sportklub.

Letos na zaključnem turnirju za razliko od lani ne bo slovenskega sodnika. Letošnji zaključni turnir bodo sodili ADLER Laszlo (Madžarska), RODRIGUEZ Jativa Susana Maria (Španija), COLLADOS Fabrice (Francija) in GEROTHODOROS Epaminondas (Grčija).

Največ naslovov prvaka je do sedaj osvojila CSKA Moskva, kar trinajst. Zadnjič so se veselili leta 1991. Tudi zadnjih šest naslovov je šlo v Rusijo. Kar štiri so osvojili igralci iz Kazana. Po en pokal so odnesli Belgorod in Lokomotiva iz Novosibirska.