Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Ta konec tedna kvalifikacije U19 moški in U18 ženske

competitionlogos_300_120Ta konec tedna so zopet na razporedu kvalifikacijski boji. Tokrat se bodo fantje do 19. leta in dekleta do 18. leta borili za nastop na kontinentalnem prvenstvu Evrope. 

Ena izmed skupin bo tudi v Novi Gorici, kjer se bodo naša dekleta borile za vozovnico na finalni turnir, ki bo letos potekal na Nizozemskem. Od petka do nedelje bodo štiri ekipe merile moči. Vsak dan sta tekmi ob 15:00 in 18:00 (naša dekleta). Fantje so odpotovali v Francijo. Zaključni turnir pri fantih bosta skupaj gostili Slovaška in Madžarska.

Poleg naših reprezentanc bodo slovenske barve na teh kvalifikacijah zastopali še Eva Tomec, Gregor Novak in brata Končnik.

Anton Končnik bo delegat CEV na turnirju v Avstriji. Gre za edino skupino s samo tremi reprezentancami.

Peter Končnik bo nadzoroval delo sodnikov v Bolgariji. Tam bosta hkrati potekala dva turnirja, saj bodo na istem prizorišču igrala dekleta in fantje. Peter ima na listi sodnikov Lot (Italija), Widlarz (Anglija), Portela (Portugalska), Berdnikov (Rusija), Cormie (Škotska) in Cevic (Turčija). Turnir se bo pričel že v četrtek in bo trajal dan dlje kot ostali, prav zaradi hkratnega igranja v obeh konkurencah.

Eva Tomec bo v Milanu pod budnim očesom Patricka Racharda del sodnikov v skupini, kjer se bodo udarile ekipe Italije, Belorusije, Slovaške in Izraela.

Gregor Novak pa bo poletel preko Beograda za Atene. Od tod ga bo pot vodila v dvorano Argos City Sporthall. Delegat CEV bo Ante Matijaca, sodniški delegat pa Aziz Yener. Poleg Gregorja bodo sodili še Khuc (Belgija), Yanakiev (Bolgarija) in Jovanović (Srbija).

Vsem želimo čim manj zapletov in čim več užitkov na in ob igrišču.

competitionlogos_300_120-1

 

 

 

732 ogledov skupaj 1 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...