SUB – ZONAL CHAMPIONSHIP 2014

subzonal3

7. in 8. novembra se je v Budimpešti odvijalo prvo evropsko prvenstvo Sub – Zonal v sedeči odbojki za ženske.

Na mednarodnem tekmovanju skupine 1 so sodelovale reprezentance Finske, Madžarske in Rusije. Prvi dve tekmi proti Finski in Madžarski so suvereno zmagale Rusinje, tretja tekma med Madžarsko in Finsko pa je bila zelo izenačena. Po zelo razburljivih in atraktivnih akcijah se je tekma na koncu obrnila v prid domačinkam, ki so tako z rezultatom 3:2 premagale nasprotnice iz Finske.

Rezultati:

RUS : HUN 3:0

FIN : RUS 0:3

HUN : FIN 3:2

subzonal1

Končni vrstni red:
  1. Rusija
  2. Madžarska
  3. Finska

Delivca pravice turnirja sta bila mednarodna sodnika sedeče odbojke Dominik Raca (Hrvaška) in Ema Vratarič (Slovenija).