Šport invalidov dobiva novo športno dvorano

V Braslovčah bo v soboto praznično
V Braslovčah bo tudi v soboto praznično

V soboto, 27.12.2014, bodo v Braslovčah slavnostno odprli novo športno dvorano, ki bo namenjena športu invalidov in tudi vsem ostalim.

Otvoritev prvega športnega centra za invalide v Braslovčah, ŠCI Partizan Braslovče. lahko štejemo za pomemben mejnik v razvoju odbojke sede v Sloveniji. Ureditev centra, v katerem bo domovala slovenska odbojka sede, so podprli Športna zveza Braslovče, Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite (ZŠIS – POK) in Odbojkarska zveza Slovenije, sicer pa gre za pretežno lastno investicijo s pomočjo sponzorskih in donatorskih sredstev, vredno več kot 200.000 evrov.

Naj ob tem omenimo, da je bila ženska odbojkarska reprezentanca Slovenijev v odbojki sede proglašena za najboljšo žensko ekipo športa invalidov v letu 2014.

V komisiji za odbojko sede pri OZS so predesdnik Branko Mihorko, predstavnica igralcev Jana Ferjan, predstavnik trenerjev Simon Božič, Marko Zupančič in predstavnik sodnikov Peter Končnik, član DOS Gorenjske.